24.4oC 1020 hPa 56 %

Nasi Dostawcy

Sery kozie regionalne

Sery kozie regionalne

     Sery Łomnickie sprowadzamy bezpośrednio z certyfikowanego ekologicznego gospodarstwa „Kozia Łąka” (w gospodarstwie nie są stosowane nawozy sztuczne i pestycydy). Wszystkie produkty powstają w 100% zgodnie z naturą. W 2010 r. Ser Kozi Łomnicki został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa oraz opatrzony znakiem Karkonoskiej Marki Lokalnej.

Wyroby własne i wędliny wędzone

Wyroby własne i wędliny wędzone

     Większość wyrobów (m.in. pasztety, rolady, mięsa pieczone) wytwarzamy sami, a wędzonki pochodzą z lokalnej masarni i mamy pewność, że wędliny są wędzone dymem naturalnym.

Mąka z młyna z naszego regionu

Mąka z młyna z naszego regionu

     W naszej kuchni na dobre rozgościła się prawdziwa mąka z wyjątkowego Młyna :)
Młyn Skokowa jest rodzinnym przedsiębiorstwem prowadzonym z pasją z pokolenia na pokolenie przez rodzinę jedną od 1955. Mąki białe i razowe z pszenicy i żyta są mąkami niestandaryzowanymi, inaczej niż ma to miejsce w młynach przemysłowych – bez żadnych polepszaczy, konserwantów i dodatków chemicznych. Zboże pozyskiwane jest od okolicznych, małopowierzchniowych, sprawdzonych rolników.

Chleb z lokalnej piekarni

Chleb z lokalnej piekarni

     Chleb jest podstawą każdego śniadania. My stawiamy na dobre i smaczne wyroby. Każdego ranka dostajemy świeżo upieczone pieczywo z cudownej, lokalnej i rodzinnej piekarni.
        Co najważniejsze... do pieczywa nie dodaje się żadnych spulchniaczy, konserwantów czy zagęstników.

Miód prosto z pasieki z naszego regionu

Miód prosto z pasieki z naszego regionu

     Miód jest jedynym produktem spożywczym, który się nie psuje, ale pamiętajmy, że można miód zepsuć (rozwadnianie, podgrzewanie itp.). My chcemy mieć pewność, że miód jaki Państwo otrzymują jest naturalny i najwyższej jakości, dlatego nawiązaliśmy współpracę z Patrykiem Waloszczykiem - lokalną pasieką w Dziwiszowie – „Pasieką Doliny Bobru – Miody z Karkonoszy i Gór Izerskich”. W zależności od okresu kiedy odwiedzają Państwo Nasz Hotel, możecie trafić na miód lipowy czy akacjowy. Ale to nie koniec niespodzianek, ponieważ Nasi Goście mogą próbować takich miodów jak faceliowy czy nawłociowy i wiele innych. Jest słodko!

Kiszonki regionalne

Kiszonki regionalne

     Lubimy kiszonki od rodziny Sznajder bo to małe rodzinne gospodarstwo, a tradycję kiszenia zapoczątkował Stefan Sznajder w latach 50-tych ubiegłego wieku. Pola gdzie uprawia się warzywa do kiszenia znajdują się w obszarze Pakru Krajobrazowego Doliny Baryczy. W recepturze kiszonek dostarczanych do nas, nic się nie zmieniło od wielu lat. Jest bardzo prosta i tradycyjna -  bez nowoczesnych chemicznych dodatków, bez konserwantów, przyspieszaczy fermentacji, czy wybielaczy. Naturalny cykl kiszenia jest zachowany - ogórki kiszone są latem, kapusta kiszona jest na jesień – bez kwaszenia octem. Powolny proces kiszenia to sekret prawdziwego, pysznego smaku!

Zioła

Zioła

     Gwarancją świeżości i niepowtarzalnego oraz naturalnego smaku wszystkich potraw serwowanych w Hotelu Willa Odkrywców są zioła jakimi je przyprawiamy. Muszą być świeże i hodowane naturalnie... więc hodujemy je sami! Wypoczywając na Naszym urokliwym tarasie można się natknąć na kępy tymianku, rozmarynu, mięty czy bazylii ;)
UWAGA! Pozwalamy skubać zioła :)

Soki naturalne z regionu

Soki naturalne z regionu

     Drodzy Goście, to nie moda na produkty naturalne, ale prawda i konsekwencja nakazuje nam, aby częstować Was tym, co sami chcemy spożywać. Soki od Darka Przerwy - produkt nie tylko regionalny, ale przede wszystkim naturalny.
     Soki są pasteryzowane, naturalnie mętne (osad jest zjawiskiem naturalnym), bez konserwantów, bez wody oraz cukru - zawierają jedynie naturalnie występujące cukry.

Wina regionalne

Wina regionalne

     Polska co prawda nie ma tak bogatych tradycji winiarskich jak kraje na zachód od Nas, jednak hasło "Polak potrafi" w odniesieniu do uprawy winorośli i produkcji wina sprawdza się w 100%. Niewielkie pod względem areału winnice produkują wina niebanalne, potrafiące pozytywnie zaskoczyć zarówno koneserów jak i osoby pijące wino sporadycznie. W Hotelu Willa Odkrywców proponujemy wina ze sprawdzonych winnic. Każdego dnia mamy dla Państwa coś do odkrycia...

Likier Karkonoski

Likier Karkonoski

     Likier Karkonoski został wpisany na listę produktów tradycyjnych, jako pierwszy na Dolnym Śląsku napój o zawartości alkoholu powyżej 18 proc. – Powstał na bazie staniszowskiej receptury sprzed 200 lat, zawierającej wyciągi z 36 ziół i owoców leśnych. Likier został opatrzony znakiem Karkonoskiej Marki Lokalnej.

Piwo z Browaru Miedzianka

Piwo z Browaru Miedzianka

     Mały, rzemieślniczy browar leżący w miejscowości Miedzianka (niesamowita historia tego miejsca!) i nawiązujący tradycją do starego przedwojennego browaru znajdującego się w miejscowości Kupferberg (niem. nazwa Miedzianki ;) Piwo produkowane przez Browar Miedzianka jest niepowtarzalne i jedyne w swoim rodzaju a style piwa wytwarzane w tym malutkim browarze z pewnością zaspokoją nawet najbardziej wybredne gusta (Witbier, American Pale Ale, piwo w stylu Kolsh czy Pszeniczny Stout). Browar czasami wypuszcza niewielkie partię piw sezonowych... spokojnie - także do kupienia w Hotelu Willa Odkrywców.

Piwo z Browaru Dolina Bobru

Piwo z Browaru Dolina Bobru

     W dobie zalewającego rynek taniego, produkowanego na masową skalę piwa, regionalne wyroby wracają do łask i klienci coraz chętniej sięgają po dobrej jakości trunki. "Dolina Bobru" to nie jest takie typowe piwo, jakie dziś możemy znaleźć w sklepie. Każda warka jest inna od poprzedniej. Dodawane są nowe, niestandardowe składniki, jak również takie zwyczajne, klasyczne składniki, ale w nowej odsłonie, czyli np. chmiele nie tylko z Polski, czy z Niemiec, ale również z Nowej Zelandii, Ameryki, czy z Australii.

Piwo z Browaru Lwówek

Piwo z Browaru Lwówek

     Browar w Lwówku Śląskim ma ponad 100-letnią tradycję. Jego losy na przestrzeni czasu były zawiłe, jednak w 2009 roku, kiedy Browar Lwówek Śląski został kupiony przez spółkę Browar Ciechan los się do niego uśmiechnął. Przeprowadzono gruntowne prace remontowe oraz zmodernizowano i zakupiono nowe urządzenia browarnicze. W maju 2010 browar wznowił produkcję piwa - tylko naturalnymi sposobami! - dzięki czemu produkuje jedne ze wspanialszych piw lokalnych. Smak piw z Browaru Lwówek doceniony został podczas wielu browarniczych konkursów.  Naprawdę warto!!!

hotelsystems.pl