12.7oC 1006 hPa 95 %

Opinie

9.6/10 Udany pobyt w Willi Odkrywców
Booking.com Monika2 Znakomite i wystawne śniadania. Łóżka wygodne, pokoje w apartamencie przestronne. Doskonała lokalizacja bardzo blisko do wyciągu.
5/5 Pobyt majowy
TripAdvisor izabelaf379 Przebywaliśmy w hotelu na początku maja i pomimo,ze pogoda nas nie rozpieszczała pobyt uważam za bardzo udany.Hotel nieduży ale bardzo ładny ,czysty i zadbany. Pokoje przestronne,łazienki nowoczesne i przede wszystkim bardzo czyste.Posłki przepyszne,urozmaicone i ślicznie podane .Pomimo malej ilości gości w hotelu śniadania były podawane w formie bufetu z miłym akcentem w postaci regionalnych wyrobów. Ale na szczególną uwagę zasługuje wspaniały,przesympatyczny i przemiły personel !!! Tak zadowolonej i milej obsługi nie spotkałam jeszcze ani w Polsce ani za granica.Bardzo polecam ten hotel!!! My każdym razie na pewno tam jeszcze wrócimy.
10/10 Wspaniały wypoczynek
Booking.com Marta Genialne jedzenie. Bardzo profesjonalna i mila obsluga. Perfekcyjna czystosc.
10/10 Willa Odkrywców przekroczyła nasze oczekiwania.
Booking.com Jacek Bardzo dobre śniadanie. Świetna restauracja. Przemiła obsługa. Cicha okolica. Dobra lokalizacja do wyjścia w góry w rejon Szrenicy i Śnieżnych Kotłów.
8/0
Travelist Agnieszka Pięknie położna willa, blisko wyciągu na Szrenicę i szlaków turystycznych, blisko od centrum, ale z dala od zgiełku i hałasu. Personel niezwykle przyjazny, profesjonalny, skupiony na gościach (usłyszeliśmy kilkakrotnie "to my jesteśmy dla Państwa, a nie Państwo dla nas"), pyszne jedzenie (pierwszego dnia czekano na nas z kolacja do 20.00, dostaliśmy pożegnalną kawę, lunch boxy w dniu, gdy wiedzieliśmy, że na kolację nie zdążymy z powodu wycieczki do Drezna, a nawet dopasowanie posiłków do preferencji i alergii pokarmowych). Gorąco polecamy! My będziemy wracać :)
5/5 “Willa Odkrywców spełniła nasze oczekiwania”
TripAdvisor JacekW360 Pyszne śniadanie. Doskonała restauracja. Zaciszny taras. Bardzo uprzejma obsługa. Idealna lokalizacja do wypraw w góry w rejon Szrenicy i Śnieżnych Kotłów.. Cicha okolica. Obiekt jest nowy i kameralny.

https://pl.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g274808-d8704642-r496301865-Hotel_Willa_Odkrywcow-Szklarska_Poreba_Lower_Silesia_Province_Southern_Poland.html#
9/10
Booking.com Izabela Obsługa, której się chce, profesjonalna i zaangażowana od recepcji po panie kucharki; świetna lokalizacja pod samym wyciągiem, a jednak kameralnie i blisko do centrum; słoneczny, dostępny taras; śniadania i kuchnia - wszystko świeże, domowe i urozmaicone; duże poczucie dopieszczenia i komfortu
10/10 Geweldig
Booking.com Mannus DE De kamer was erg proper en mooi. Goede bedden. Prachtige wasgelegenheid. Het ontbijt was echt subliem en enorm uitgebreid. Hebben we alleen eerder gezien in Maritim hotels in Duitsland.
5/5 Wyjazd rodzinny
TripAdvisor robertbJ997XV super warunki ,super personel ,super jedzenie ,bardzo polecam wszystkim którzy chcą odpocząć w godnych warunkach ,blisko szlaków turystycznych i nie przy głównej ulicy co daje spokój i cisze dobrze zaopatrzona restauracja w regionalne wina i piwa

https://pl.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g274808-d8704642-r496301865-Hotel_Willa_Odkrywcow-Szklarska_Poreba_Lower_Silesia_Province_Southern_Poland.html#
10/0 Odkryliśmy Willę Odkrywców
Travelist Anonimowy Hotel wspaniały pod każdym względem. Wygląd zewnętrzny i wszystkie wnętrza na wysokim poziomie. Ale przede wszystkim za wzór można postawić obsługę - miła, uczynna, dbająca o gości, np. w dniu przyjazdu (godz. 20.30) czekali na nas z obiadokolacją, a w dniu wyjazdu otrzymaliśmy pożegnalną kawę. Wyżywienie pyszne i urozmaicone. Dużym atutem obiektu jest znakomita lokalizacja tuż przy wyciągach SkiArena Szrenica. Wspaniała jakość wi-fi w każdym miejscu w hotelu (gratis). Bogato wyposażony kącik zabaw dla dzieci. Obiekt posiada narciarnię z suszarką do butów i prywatny parking. W Dniu Kobiet wszystkie panie z hotelu zostały zaproszone na koncert skrzypcowy, lampkę szampana i deser szefa kuchni. Pobyt wspaniały. Na pewno tam wrócimy.
9/10 Polecam każdemu
Booking.com Monika Dbałość o szczegóły, czysto, świetnie przygotowany personel, ładne pokoje, miła atmosfera, bogate śniadanie.
5/5 Super
TripAdvisor vanika 21 Bardzo fajny obiekt, przemiła obsługa, wspaniała kuchnia, urozmaicone śniadania. Dobre położenie zarówno do szlaków jak i do centrum miejscowości. Pokoje czyste i przestronne. Serdecznie polecam ten hotel.

https://pl.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g274808-d8704642-r496301865-Hotel_Willa_Odkrywcow-Szklarska_Poreba_Lower_Silesia_Province_Southern_Poland.html#
10/10 Rewelacyjny
Booking.com Agnieszka PL Pyszne śniadania i obiadokolacje, przemiły personel. Wygodne, czyste pokoje. Świetna lokalizacja.
10/10 Jeden z jaśniejszych punktów Szklarskiej Poręby
Booking.com Jan PL Przemiła obsługa, jeszcze nigdy takiej nie spotkaliśmy. Przepyszne śniadania z mnogością produktów, wszystkie produkty są na bieżąco donoszone do bufetu, aż do ostatnich minut serwowania. Pokoje i przestrzenie biletowe wysprzątane na błysk! Duży plus za saunę w cenie i za małe niespodziewane przyjemności (kawa na wynos przy wymeldowaniu, szampan do śniadania) :)
10/10 R-e-w-e-L-a-c-J-a 😃
Booking.com Magdalena PL Brak nam słów! Było wspaniale pod każdym względem :) wzór dla innych :)
5/5 Maówka
TripAdvisor Krzysztof329 PL Idealnie. Czysto , dobre jedzenie , bardzo miła i pomocna obsługa . Świetne umiejscowienie przy wyjściu na szlaki oraz kolejkę linową. Pokój codziennie sprzątany . Na pewno wrócimy na zimę - blisko wyciąg dla początkujących .
5/5 “Willa Odkrywców Smaku”
TripAdvisor Aga i Bartek Poznań Przepiękne miejsce, czyste, klimatyczne i przytulne, z przemiła obsługą i pyszną kuchnią. Rosół Pani Mirki był fenomenalny!! Jak u Mamy! Hotel zarówno na romantyczny wypad we dwoje, jak i rodzinne wakacje. Pokoje urządzone gustownie i funkcjonalnie! Pożegnalna kawa to świetny pomysł. Na pewno tam wrócimy.
5/5 “Zadowolona żona !!!”
TripAdvisor marekb602 Warszawa Poziom świadczonych usług nie budzi żadnych zastrzeżeń. Wszystko na wysokim poziomie.
Pokój i łazienka komfortowe, czyste i urządzone ze smakiem.
Nas interesowało położenie blisko wyciągów na Szrenicę. W butach narciarskich, z nartami na ramieniu idzie się około 5 minut, czyli do zaakceptowania dla małżeństwa 50+, dla młodszych to chyba za blisko :)
Zalety: położenie (szczególnie dla narciarzy), czystość, posiłki, miła obsługa, sauna, suszarka do butów w narciarni, wygodne łóżko z satynową pościelą, komfortowa łazienka.
Wady: pewnie trudno w to uwierzyć, ale nie umiem wymienić żadnej istotnej wady.
5/5 “SUPER”
TripAdvisor Vanika21 PL Bardzo fajny obiekt, przemiła obsługa, wspaniała kuchnia, urozmaicone śniadania. Dobre położenie zarówno do szlaków jak i do centrum miejscowości. Pokoje czyste i przestronne. Serdecznie polecam ten hotel.
10/10
Booking.com Michał PL Willa Odkrywców jak zawsze na najwyższym poziomie. Byliśmy drugi raz i zdecydowanie polecamy! Personel miły, śniadania pyszne, pokoje bardzo czyste. Nic tylko jechać i się nie zastanawiać :)
5/5 “Polecam w Szklarskiej Porębie”
TripAdvisor Agatas294 PL Polecam pobyt w Willi Odkrywców wszystkim wybierającym się do Szklarskiej Poręby. Hotel jest usytuowany w urokliwym miejscu, z widokiem na góry, z dala od miejskiego zgiełku. Towarzyszący gościom odgłos płynącej wody z pobliskiego potoku uspokaja i pozwala na pełen wyciszenia relaks.
Bardzo dużym atutem tego miejsca jest pełna smaków kuchnia. Obłożenie obiektu podczas mojego pobytu było niewielkie i chociaż obiad był serwowany, bez możliwości wyboru dań, nie przeszkadzało mi to, ponieważ dania były smaczne, a śniadania zróżnicowane.
Największy walorem tego miejsca jest jednak obsługa. Od recepcji, po kuchnie i panie pokojowe - na każdym kroku można spotkać przemiłych ludzi, którzy stanowią o świetnej atmosferze tego miejsca.
10/10 Gorąco polecam!
Booking.com Spaidi PL Genialna lokalizacja (blisko do szlaków). Hotel utrzymany wzorowo. Bardzo miła obsługa. Na powitanie czekał nas niespodziewany poczęstunek, zaś na wyjazd otrzymaliśmy po pysznej kawce. Pokoje codziennie sprzątane, schludnie urządzone. Śniadania różnorodne i smaczne. Chętnie tu wrócimy.
9/10
Booking.com Mariusz PL Bardzo miła atmosfera i szczególna dbałość o detale, zarówno w wystroju wnętrz jak i przy obsłudze klienta. Bardzo smaczne śniadania, w sympatycznie zaaranżowanej jadalni potrafiły zrekompensować nawet niezbyt udaną pogodę. Dodatkową atrakcją i niewątpliwym atutem była możliwość degustacji win, w tym również z lokalnych winiarni.
5/5 "Zadowolona żona !!!"
TripAdvisor marekb602 Poziom świadczonych usług nie budzi żadnych zastrzeżeń. Wszystko na wysokim poziomie. Pokój i łazienka komfortowe, czyste i urządzone ze smakiem. Nas interesowało położenie blisko wyciągów na Szrenicę. W butach narciarskich, z nartami na ramieniu idzie się około 5 minut, czyli do zaakceptowania dla małżeństwa 50+, dla młodszych to chyba za blisko :) Zalety: położenie (szczególnie dla narciarzy), czystość, posiłki, miła obsługa, sauna, suszarka do butów w narciarni, wygodne łóżko z satynową pościelą, komfortowa łazienka. Wady: pewnie trudno w to uwierzyć, ale nie umiem wymienić żadnej istotnej wady.
5/5 "Odkryliśmy Willę Odkrywców"
TripAdvisor anna_rudowicz1980 Hotel wspaniały pod każdym względem. Wygląd zewnętrzny i wszystkie wnętrza na wysokim poziomie. Ale przede wszystkim za wzór można postawić obsługę - miła, uczynna, dbająca o gości, np. w dniu przyjazdu (godz. 20:30) czekali na nas z obiadokolacją, a w dniu wyjazdu otrzymaliśmy pożegnalną kawę. Wyżywienie pyszne i urozmaicone. Dużym atutem obiektu jest znakomita lokalizacja tuż przy wyciągach SkiArena Szrenica. Wspaniała jakość wifi w każdym miejscu w hotelu (gratis). Bogato wyposażony kącik zabaw dla dzieci. Obiekt posiada narciarnię z suszarką do butów i prywatny parking. W Dniu Kobiet wszystkie panie z hotelu zostały zaproszone na koncert skrzypcowy, lampkę szampana i deser szefa kuchni. Pobyt wspaniały. Na pewno tam wrócimy.
5/5 "Bardzo udany, za krótki pobyt"
TripAdvisor klusek2017 Rewelacja. Czyste pokoje. Zadbany ośrodek. Miła obsługa. Bardzo dobra obiadokolacja. Można zjeść posiłek w sali przystosowanej dla dzieci, nie przeszkadzając innym. Dobra lokalizacja, blisko wyciągów. Cisza, spokój. Bardzo nam się spodobało. Na pewno wrócimy.
5/5 "Pozytyw do kwadratu"
TripAdvisor Alan P Bardzo dobra lokalizacja, warunki w pokoju również. Świetna stylistyka, bardzo dobre jedzenie, przyjazna obsługa i przystępna cena. Szczytem ideału byłoby posiadanie basenu na długi wakacyjny pobyt. Mimo wszystko wrócimy. :) Pozdrawiam
9/0
Travelist Karina i Bolesław Katowice Hotel położony w świetnym miejscu, dla narciarzy rewelacja - w butach prosto na stok. Śniadania bardzo smaczne, urozmaicone, największy niejadek znajdzie coś dla siebie. Pokoje "dopieszczone''. Personel obecny i pomocny, aczkolwiek w bardzo dyskretny sposób. Dla gości dostępny barek i restauracja. Przemiła właścicielka wspaniale opowiadająca o dostępnych w winiarni winach. Bardzo miły gest na koniec pobytu w formie pysznej pożegnalnej kawy. Na pewno wrócimy tam ponownie. Pozdrowienia
10/10 Co za miejsce!!!!
Booking.com Marta BE Szklarska Poreba ma wiele miejsc noclegowych, ale jezeli szukasz "diamentu posrod kamieni" to jest nim Willa Odkrywcow. Przesympatyczni wlasciciele, koneserzy dobrego wina, usmiechnieci pracownicy, pyszne jedzenie. Nasz pokoj (standard) byl przestronny, super czysty z bardzo wygodnym lozkiem. Blisko centrum. Z przyjemnoscia wrocimy. Szklarska Poreba is full of hotels, but if you are looking for something special choose Willa Odkrywcow (Villa of Discoverer). Friendly owners and stuff. Smile is everywhere. A place for good wine and good food. Spacious, clean room (standard) with comfortable bed and beautiful view. Close by the center of the city. We will be back with pleasure.
5/5 “Wspaniały wyjazd”
TripAdvisor Ewa D Nowy Tomyśl W hotelu spędziliśmy 3 noce wspólnie ze znajomymi. Hotel zlokalizowany bardzo blisko wyciągów narciarskich. Pokoje bardzo czyste, sprzątane codziennie. Pokój w którym byliśmy posiadał duży balkon. Jedzenie bardzo dobre. Śniadania w godzinach 8-10, trzy daniowa obiadokolacja 16-18. Obok restauracji w hotelu znajduje sie pokój dla dzieci w którym są klocki, różne gry oraz projektor na którym można włączyć dzieciom bajki. Dla dorosłych ps4 z grami. Obsługa hotelu zawsze uśmiechnięta. Przed hotelem znajduje się parking. Z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel!!!
4/5 “Udany weekend pod tytułem narty w optymalnym położeniu.”
TripAdvisor adrian_kijas Berlin Obiekt znajduje się bardzo blisko wyciągów co ułatwia cały przebieg jeżeli chodzi o frajdę na śniegu.Pokoje i łazienki są bardzo czyste i zadbane.Śniadanie optymalnie przygotowane i wszystko bardzo smaczne.Miła atmosfera i wszelka pomoc ze strony recepcji.Miły gest przy wyjeździe w formie ,,coffee to go" bądź cieplej czekolady dla dzieci.Udany pobyt.
5/5 “Hotel Willa Odkrywców”
TripAdvisor remigiuszf1976 Szczecinek Bardzo dobra atmosfera, jedzenie zarówno pod wyborem i smakiem bardzo dobre. Pokoje czyste zadbane i przytulne dotyczy to jeszczze całości. Miła i profesjonalna obsługa. Wino bardzo dobre. Sauna czyściutka z fajnym podswietleniem, tylko muzyka ta sama. Zdecydowanie polecam innym. Ponadto lokalizacja blisko wyciągu i KPN
5/5 “super atmosfera”
TripAdvisor lamus2 Ostrów Wielkopolski naprawdę polecam fajny przytulny hotel , bardzo dobre jedzenie ,bardzo blisko wyciągu , możliwość korzystania z sauny , w pokojach przytulna łazienka , parking zaraz przy hotelu, możliwość pozostawienia sprzętu narciarskiego w przechowalni,polecam
5/5 “Cisza i spokój”
TripAdvisor prochownik Skawina Hotel bardzo przyjemny, czysty, widać że to nowy obiekt. Jedzenie smaczne, szeroki wybór win do degustacji. Pokoje duże i dobrze urządzone. Bardzo blisko wyciągów na Szrenicy, ale w hotelu jest cicho i spokojnie. Spacer do centrum to jakieś 7-10 minut. Hotel ma własny parking, przechowalnię rowerów/nart. Obsługa bardzo miła. Szczerze polecam o miejsce na wypoczynek
4/5 “Przyjemnie”
TripAdvisor Daria Borsuk Kłodzko Ładny, kameralny hotel o doskonałej lokalizacji. 3 minuty pieszo do wyciągu. Pokoje przytulne i ciepłe, podgrzewana podłoga w łazience. Smaczne drinki w hotelowym barze. Niedaleko główna ulica w Szklarskiej Porębie z licznymi restauracjami i sklepikami.
5/5 “Zimowy pobyt w Willa Odkrywców”
TripAdvisor aablasz Bełchatów Hotel rewelacyjny, miła i profesjonalna obsługa. Kapitalna kuchnia. Bardzo mile spędzony tygodniowy pobyt w Szklarskiej Porębie z całą rodziną. Gorąco polecam hotel jak i lokalne wina, których będąc na miejscu mieliśmy okazję spróbować.
4/5 “GODNY POLECENIA. NA PEWNO WRÓCĘ”
TripAdvisor annakW3968GZ Hotel bardzo przytulny i ładny. Pokój spełniający wszystkie moje oczekiwania. Śniadania bardzo smaczne. Taras widokowy super. Jedyny minus to to że miałam pokój na parterze a widokiem przez okno była ściana. Wykupując kilka noclegów na pewno poprosiłabym o pokój na piętrze.
10/10
Booking.com Rudolf CZ Excellent breakfast, excellent cleanliness, perfect staff
5/5 “zimowe ferie”
TripAdvisor mariuszc83 Pajęczno Położenie obiektu jest idealne, warunki zarówno mieszkaniowe (wygodnie i czyściutko) jak i żywieniowe na bardzo wysokim poziomie (śniadania palce lizać) a w dodatku przystępna cena, naprawdę szczerze polecam wypoczynek w tym pensjonacie
4/5 “Udany wypad rodzinny na narty”
TripAdvisor malgorzata_puchyla Poznań Bardzo miła obsługa , ładny designe, udany pokój zabaw dla dzieci ,dobra relacja cena do jakości , przemiłe przyjęcie przez obsługę starających się wysłuchać nawet trudnego i upartego klienta , ciekawa promocja regionalnych win 😎
5/5 “SUPER HOTEL”
TripAdvisor karina19702017 Katowice W Willi Odkrywców spędziliśmy z mężem bardzo fajny tydzień. Hotel wspaniale położony względem wyciągu na Szrenicy, narciarze będą zachwyceni. Bardzo czyste pokoje, pyszne jedzenie, kolacje urozmaicane pysznymi deserami. Po wyczerpującym dniu można zejść w kapciach do kawiarni, personel dyskretny , uprzejmy i bardzo pomocny. Z przyjemnością wrócimy tam ponownie.
9/10 Pěkný zimní pobyt
Booking.com Martin CZ Moc příjemný rodinný pobyt, hezký hotel a příjemný personál, na sjezdovku kousek pěšky.
5/5 “Raj dla winiarzy !!!”
TripAdvisor Jakub S Poznań Bardzo fajna miejscówka. Do wyciągów jakieś 100m. Pyszne śniadania, czyste pokoje. Jak ktoś lubi wina, to będzie zachwycony. Duży wybór i bardzo rozsądna polityka cenowa jeśli chodzi o kartę win. Goooorąco polecam !!!
5/5 "Znakomity hotel”
TripAdvisor renatab555 Pyrzyce Świetna lokalizacja położenia hotelu, miła obsługa, dobre i obfite śniadania i obiadokolacje serwowane w bardzo dogodnym czasie. Czyste i ciepłe warunki hotelowe.Wszystko tak jak powinno być. Pozdrawiam Renata
9/10 Super miejsce na wypoczynek
Booking.com Agnieszka PL Polecam pokoj z balkonem, smaczne śniadania. Super baza wypadowa w góry na stoki i na szlaki. Bardzo miła obsługa, 10 min spacerem do centrum. W hotelu można tez zjeść i napić się dobrego wina.
9.6/10 Pobyt uważam za udany pomimo słabej pogody
Booking.com Robert Śniadania były wyśmienite smaczne i obfite.Czysto,miła obsługa
10/10 Znakomity hotel, polecam
Booking.com Krzysztof Znakomity hotel. Bardzo dobra lokalizacja niedaleko stoku narciarskiego. Smaczne śniadania, bardzo miła obsługa. Dobre tradycyjne wina. Jednym słowem wrócimy jeszcze do tego hotelu
10/10
Booking.com Ariel Wszystkiego w jak najlepszym porządku. Pozdrowienia dla Pani Moniki ;)
9.6/10
Booking.com Radosław Niezwykle bogata oferta win, personalizacja usług , otwartość właścicieli do oczekiwań gości, domowy charakter obsługi z jednoczesnym zachowaniem bardzo wysokiego standardu
10/10 Warto!
Booking.com Marcin Warto!
9.2/10
Booking.com Piotr Obiekt wspaniale zaprojektowany i wykonany, nowoczesny przemyślany znakomicie.
10/10
Booking.com Sławomir Śniadanie smaczne i blisko do wyciągu Ogólnie Ok
8.8/10
Booking.com Damian Bardzo ładny i schludny hotel, pokoje bardzo zadbane tak samo jak łazienki. Personel bardzo w porządku, polecam każdemu !
10/10 polecam!
Booking.com Agnieszka Wyjątkowo dogodna lokalizacja hotelu jako bazy wypadowej na narty :) . Świetna kuchnia- i co ważne w przyzwoitych pieniądzach :)
10/10 Einfach nur schön
Booking.com Peter Niemcy Alles war wunderbar, es gab nichts auszusetzen
10/10 Rewelacja!
Booking.com Katarzyna REWELACJA w każdym punkcie. Tak miłej obsługi i opieki nad gościem jeszcze nie doświadczyłam. Dziękuję. Do Szrenicy 5 minut, do centrum 15 min. Polecamy i na pewno wrócimy.
10/10 Udany wyjazd na narty.
Booking.com Andrzej Bardzo miła obsługa. Świetna atmosfera. Dobry wybór win oraz polskich i czeskich piw. Smaczne jedzenie. Blisko stoku narciarskiego.
9.2/10 Krótko ale intensywnie
Booking.com Mariusz Jedzenie pierwszorzędne oraz super atmosfera naprawdę polecam
9.6/10 Rewelacyjne miejsce na pobyt z dziećmi. Jeszcze tam kiedyś wrócimy :-)
Booking.com Marcin Doskonałe położenie w pobliżu stoków. Obiekt nowocześnie i ze smakiem urządzony, dbający o Klienta w każdym wieku. Jedzenie smaczne i bardzo urozmaicone.
10/10 „Miejsce relaksu”
Booking.com Agnieszka Lokalizacja (przy wyciągu, bliskość szlaków turystycznych), a jednocześnie cisza; bardzo urozmaicone śniadania; duży wybór win (w tym win polskich, co rzadko spotykane); pomocny, miły i dyskretny personel
5/5 udany pobyt
TripAdvisor Zuza Wrocław Polecam- dobre jedzenie (jedynie poprawa jakości kawy na śniadaniu), mila obsługa, perfekcyjna czystość, kosmetyki w łazience, duża ilość ręczników, ciepło w pokoju. Zatem bardzo polecam na weekendowy wyjazd.
Pobyt: grudniu 2016, wyjazd we dwoje

https://pl.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g274808-d8704642-r447519806-Hotel_Willa_Odkrywcow-Szklarska_Poreba_Lower_Silesia_Province_Southern_Poland.html#
5/5 “relaks na 5”
TripAdvisor Piotrmalicki11 Poznań Nasz drugi pobyt w tym miejscu ,pierwszy w lipcu druga w grudniu 2016 . Obsługa na najwyższym poziomie miła ,otwarta i bardzo pomocna. Pokoje super czyste ,wygodne łóżka, balkon :). Sniadania w cenie dla każdego coś dobrego od "mięsożerców " do vegan ,sportowców,biegaczy itd..
Dania z karty slow food i dobrze ,warto poczekać . Byliśmy już w kilku miejscach w Karkonoszach i jest zdecydowanie NR 1
Pobyt: grudniu 2016, wyjazd we dwoje

https://pl.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g274808-d8704642-r447519806-Hotel_Willa_Odkrywcow-Szklarska_Poreba_Lower_Silesia_Province_Southern_Poland.html#
5/5 Super pobyt
TripAdvisor Jolanta Byliśmy w tym hotelu 6 dni pod koniec maja, śniadania szwedzki stół bardzo duży wybór, obiady serwowane bardzo smaczne i duże porcje. Jak zrobiliśmy wycieczkę do Pragi to dostaliśmy suchy prowiant a po powrocie czekali na nas z kolacją. Obsługa bardzo pomocna nie tylko w tej sytuacji.
Pokoje komfortowe, czyściutkie codziennie sprzątane. Położenie trochę pod górę , ale to Szklarska Poręba. Pobyt w tym hotelu uważamy za bardzo udany.
5/5 “pobyt świąteczny”
TripAdvisor Violabo2016 Opole Godny polecenia, pobyt udany, obsługa rewelacyjna. Kucharz genialny! Jedzonko aż za dobre, strach wejść na wagę po 4 dniach w hotelu :) Hotel położony w idealnym miejscu Szklarskiej, blisko do wyciągu i do centrum. Spędziliśmy bardzo fajne święta z rodziną. Hotel bardzo przyjazny dla gości. Każda prośba spełniana natychmiast.
Pobyt: grudniu 2016, wyjazd z rodziną

https://pl.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g274808-d8704642-r447519806-Hotel_Willa_Odkrywcow-Szklarska_Poreba_Lower_Silesia_Province_Southern_Poland.html#
10/0 Superowy urlop
Travelist Joanna Udany wypad w góry i nie tylko...
10/0 Opinia o Willi Odkrywców
Travelist Bożena Willa Odkrywców super pod każdym względem . Bardzo dobra lokalizacja , blisko do centrum miasta a takźe na szlaki turystyczne. Pokoje czyściutkie , obsługa bardzo miła . Panie kucharki rozpieszczają swoich gości przygotowując pyszne posiłki. Z wielką przyjemnością polecamy hotel. Mamy nadzieję wrócić tam jeszcze. Bożena i Jacek
10/0 Super pobyt
Travelist Anonimowy gość Poznań Spędziliśmy tam kilka miłych dni z małym dzieckiem, pogoda nie do końca dopisała, ale usytuowanie hotelu było dobrym miejscem wypadowym - do wyciągu 3 minuty, a do centrum ok 10 minut. Hotel bardzo komfortowy, w czasie niepogody zapewniał atrakcje.
9/0
Travelist Przemysław Wspaniała obsługa! Bardzo gorąco polecam ten hotel, który jest usytuowany tuż pod samym stokiem. Blisko do centrum miasta. Bardzo dobre jedzenie. Mała sugestia, by dodali jeszcze do oferty pakiet SPA i będzie idealnie :)
5/5 “Święta 🎄 w Willi Odkrywcow”
TripAdvisor Ewelina Poznań Rzadko kiedy wyjeżdżamy na święta, ale było warto. W hotelu panowała domowa przyjazna atmosfera. Pachnialo ŚWIĘTAMI. Posiłki z wysokiej jakości produktów, zdrowe, nietluste... Rewelacja :) Wigilia bardzo przyjemnie przygotowana połączona z oprawa muzyczna i odwiedzinami Mikołaja. To że hotel jest niewielki spowodowało, że przy szwedzkim stole nie było tłumu. Pokoje czyste, nowoczesne... Świetna narciarnia, bogaty bar... Codziennie od 12-20 przygotowany był koncik kawowo-owovowo-ciastowy genialny :) wszystko się udało obsługa bardzo miła! Polecamy!
10/0 Polecam każdemu z czystem sercem!
Travelist Mateusz Miły, kameralny i nowoczesny hotel z pyszną kuchnią i bogatą kartą win. Tego szukałem.
10/0
Travelist Wioletta Najbardziej domowy hotel, jaki znam Nowoczesny, klimatyczny hotel. Bardzo dobrze położony, bardzo dobrze wyposażony i bardzo sympatycznie prowadzony przez właścicieli i życzliwy personel. Najbardziej nas pozytywnie zaskoczyło: sprzątanie sauny przed każdym indywidualnym seansem, możliwość późniejszego skorzystania z obiadokolacji, bardzo profesjonalne kosmetyki w łazience, super wyposażony kącik zabaw dla dzieci i bezpłatna, pożegnalna kawa na podróż :). Dziękujemy bardzo Pani Właścicielce i Personelowi za bardzo sympatyczny pobyt w tak czystym, przyjaznym i komfortowym hotelu.
5/5
TripAdvisor Anonimowy gość Miło, sympatycznie, komfortowo, bardzo czysto i bardzo smacznie. Godny polecenia na trochę i na trochę dłużej. Parking mógłby być nieco większy, ale dobry kierowca zawsze sobie poradzi. Dziękujemy za udany urlop.
10/10
Booking.com Bartłomiej PL “Bardzo miła obsługa na najwyższym poziomie.”
10/10 Nr 1 w Szklarskiej.
Booking.com Marek PL “Super miejsce na wypoczynek pod każdym względem:lokalizacja, czystość, personel, śniadanie, sauna, jakosc materiałów, łóżko, łazienka, meble. ..wszystko tAK jAK powinno byc. W naszej ocenie Szklarskiej nr 1.”
10/0 piękne chwile...
Travelist Anonimowy gosc Pomimo niesprzyjającej pogody za oknem, pobyt w tak ciepłym i przytulnym hotelu to sama przyjemność. Wysoki standard i profesjonalny personel. Śniadania w formie szwedzkiego stołu to po prostu poezja dla podniebienia :) Po całym dniu można się wygrzać na saunie. Sauna elegancka i czyściutka. Polecam wszystkim, którzy szukają zacisznego miejsca położonego blisko szlaków, wyciągu i lasów (ok. 200 m), a zarówno niedaleko centrum (ok. 1 km).
Z pewnością tam wrócimy :)
10/10
Booking.com Natalia RU
9/10
Booking.com Mateusz PL “Śniadanie znakomite.”
5/5 Wspaniałe miejsce
TripAdvisor Peggykombinera Miejsce z pomysłem (nawiązanie kolorystyką do win - bomba!) i wyjątkowym klimatem, dopracowane w każdym szczególe. Pokoje gustowne, czyste i świetnie wyposażone. Śniadania przepyszne! Raz jeszcze ogromne pochwały dla osób nadzorujących pracę kuchni. Cały personel uśmiechnięty i pomocny, dbający o każdego gościa! Na drogę otrzymaliśmy kubki pysznej, ciepłej kawy :)
10/0 Rewelacja ;)
Travelist Sebastian Warszawa Super Hotel
Hotel Willa Odkrywców rewelacyjny. Jedzenie wyśmienite, personel bardzo miły i pomocny. Hotel dopracowany w każdym, nawet najmniejszym szczególe. Godny polecenia.
5/5 “Najlepszy hotel w tym rejonie”
TripAdvisor Paprocky Wysoki poziom obsługi i świetne tematyczne pokoje w kolorach i nazwach win. Czuć świeżość i porządek. Będąc w Szklarskiej polecam jeść pić i przebywać w tym miejscu zamiast tracić czas i pieniądze na poszukiwaniu lepszego jedzenia. Pani manager to perła tego miejsca. I co najważniejsze to wina. Właściciele próbują je tu mocno promować i chwała im za to!
10/10 “Śniadanie było bardzo smaczne”
Booking.com Marcin PL
5/5 Bardzo dobry,wręcz idealny
TripAdvisor Joanna W Hotel znaleziony w ostatniej chwili,ale okazało sie ze jest to ostatni pokoj😀pokoj super urządzony,czysto,świeżo,bardzo ładna łazienka,komplet kosmetyków hotelowych.Co ważne,SAUNA do indywidualnego korzystania na godzine.Sniadanie na wypasie,bylismy zmęczeni wiec nie skorzystaliśmy z winiarni.Ale na pewno tu wrocimy😀
5/5 Dbałość o klienta
TripAdvisor Olundra Warszawa Swietne sniadania - bardzo bogaty asortyment swiezych produktow. Uprzejma, nienachalna obsluga. Czyste, gustownie urzadzone pokoje. Pomocne dodatki (kijki do nordic walking). Udalo nam sie super wypoczac. Bardzo polecam!
5/5 Udany pobyt bardzo nam się podobało
TripAdvisor beaken2016 Niemcy Czysciutki,nowoczesny nowy hotel z przecudowna ekipa i włascicielami, dbajacymi o kazdego goscia i kazdy detal. Tak nam sie spodobało, ze z ochota skorzystamy z pakietu swiatecznego na ktory sie juz niezmiernie cieszymy.
5/5 Rewelacja
TripAdvisor Sebastian T Oława Super hotel. Hotel Willa Odkrywców rewelacyjny. Jedzenie wyśmienite, personel bardzo miły i pomocny . Hotel dopracowany w każdym nawet najmniejszym szczególe. Spędziliśmy super weekend .Godny polecenia ;).
10/10
Booking.com Rüdiger DE
5/5 “relaks na 5”
TripAdvisor piotrmalicki11 Poznań Nasz drugi pobyt w tym miejscu ,pierwszy w lipcu druga w grudniu 2016 . Obsługa na najwyższym poziomie miła ,otwarta i bardzo pomocna. Pokoje super czyste ,wygodne łóżka, balkon :). Sniadania w cenie dla każdego coś dobrego od "mięsożerców " do vegan ,sportowców,biegaczy itd..
Dania z karty slow food i dobrze ,warto poczekać . Byliśmy już w kilku miejscach w Karkonoszach i jest zdecydowanie NR 1
5/5 “Bardzo udany pobyt w przytulnym miejscu”
TripAdvisor Adrianako Piękne wnętrze - każdy szczegół przyciąga uwagę - kwiaty, lampki, świece, żyrandole - cudo! Taras znajdujący się na pierwszym piętrze pozwala na miły relaks z pięknym widokiem na góry. Obsługa bardzo pomocna, widać, że gość jest w tym hotelu na pierwszym miejscu. Można się poczuć jak w domu, panuje ciepła i miła atmosfera. Na pochwałę zasługuje również kuchnia - domowe obiady, smaczne desery i pyszne śniadania, a w barze dobre drinki. Czysto, miło i przyjemnie.
Dawno nie byłam w tak uroczym miejscu... :)
10/10
Booking.com Emilia PL “Warunki rewelacyjne a pozytywne opinie wcale nieprzesadzone”
5/5 “Weekendowy wypad”
TripAdvisor pavlo341 Zielona Góra Hotel położony przy parku, niedaleko wyciągu i kolejki. Nowy i bardzo dobrze utrzymany obiekt, pokoje czyste. Restauracja znajdująca się w hotelu serwuje bardzo dobre posiłki. Bardzo miła obsługa, gorąco polecam.
10/10
Booking.com Anna PL “Świetna atmosfera, doskonała kuchnia, miła i sympatyczna obsługa. A przede wszystkim klimat jaki roztacza p. Agnieszka oferując znakomite wina. Miejsce godne polecenia, na pewno tu wrócę.”
5/5 “Bardzo komfortowe, zadbane miejsce w dobrej lokalizacji. Dodatkowo, pyszne i różnorodne śniadania. Polecam”
TripAdvisor Witold J Wrocław Bardzo komfortowe, zadbane miejsce w świetnej lokalizacji. Pokoje duże, przyzwoity standard. Myślę, że miejsce wyróżnia się w skali miejscowości.. Dodatkowo pyszne i różnorodne śniadania. Polecam o każdej porze roku.
5/5 Wspaniały hotel
TripAdvisor skrzynkaxx Kraków Hotel nowy bardzo czysty położony w malowniczej okolicy ale blisko centrum .Obsługa doskonała a miłą niespodzianką jest drink powitalny.Bywam często w podróży ale ten hotel jest naprawdę godny polecenia.Żadnych wad.Jedzenie wręcz wyśmienite Pokój przestronny wyposażony we wszystko co jest konieczne.W hotelu działa bezpłatny internet .
5/5 Polecam
TripAdvisor Anita Zielona Góra Bardzo przyjemne miejsce do którego chętnie z całą rodziną wrócimy! Profesjonalna, miła i pomocna obsługa, komfortowe pokoje i przepyszne jedzenie! Idealne miejsce dla pobytu z dzieckiem: kącik zabaw z różnorakimi zabawkami i grami. W jadali krzesełko do karmienia i kolorowa zastawa.
10/10 Znakomity
Booking.com Marcin Śniadanie było bardzo smaczne
10/10
Booking.com Emilia Polska “Warunki rewelacyjne a pozytywne opinie wcale nieprzesadzone”
10/10
Booking.com Bartłomiej “Bardzo miła obsługa na najwyższym poziomie.”
10/10
Booking.com Anna Polska “Świetna atmosfera, doskonała kuchnia, miła i sympatyczna obsługa. A przede wszystkim klimat jaki roztacza p. Agnieszka oferując znakomite wina. Miejsce godne polecenia, na pewno tu wrócę.”
10/10 gelungen
Booking.com Martin DE gutes frühstück, alles gut,”
10/10 Polecam serdecznie wszystkim przybywającym do Szklarskiej Poręby, fajna lokalizacja
Booking.com Sylwia PL “Niezwykle miła obsługa, rewelacyjny hotel, bardzo dobre śniadania, czysto i miło.Polecam.”
9/10
Booking.com MR PL Bardzo sympatyczni pracownicy hotelu. Śniadania bardzo smaczne, ciekawe pasty również dla wegetarian/wegan. Czysto i przyjemnie.”
9/10 Miejsce urządzone z gustem, bardzo uprzejmy personel i nie czuje się, że to sztuczność
Booking.com Ewa, PL
10/10 gelungen
Booking.com Martin DE gutes frühstück, alles gut,”
9/10
Booking.com Włodzimierz
10/10
Booking.com Marek Polska Super miejsce na wypoczynek pod każdym względem:lokalizacja, czystość, personel, śniadanie, sauna, jakosc materiałów, łóżko, łazienka, meble. ..wszystko tAK jAK powinno byc. W naszej ocenie Szklarskiej nr 1.”
9/10
Booking.com Stefan DE “Neues Haus, daher alles sehr frisch und sauber. Das Frühstück war ausgesprochen lecker und sehr umfangreich. Das Personal war durchweg freundlich und hilfsbereit.”
10/10 Polecam serdecznie wszystkim przybywającym do Szklarskiej Poręby, fajna lokalizacja
Booking.com Sylwia PL Niezwykle miła obsługa, rewelacyjny hotel, bardzo dobre śniadania, czysto i miło.Polecam.”
10/10 Wspaniały wypoczynek :-)
Booking.com Małgorzata PL “Przesympatyczna obsługa, niezwykła czystość, przecudowna atmosfera”
9/10
Booking.com Paweł PL Wszystko na najwyższym poziomie. Świetna lokalizacja dla lubiących górskie wycieczki, tuż przy wyciągu na Szrenicę. Pensjonat bardzo czysty, miła obsługa dobre jedzenie. Polecam!”
9/10 Hotel godny polecenia :)
Booking.com Marcin PL Personel bardzo pomocny - Dobre jedzenie, a nawet bardzo :-) - Przyjemny bar i taras
10/10 Idealne miejsce na odkrywanie Karkonoszy.
Booking.com Michał PL skonała obsługa poprawiła jeszcze świetne wrażenie w tym hotelu. Wypoczynek uprzyjemnia wybór win regionalnych oraz z całego świata wraz z profesjonalnym doradztwem :)”
10/0 piękne chwile...
Travelist Anonimowy gość PL Pomimo niesprzyjającej pogody za oknem, pobyt w tak ciepłym i przytulnym hotelu to sama przyjemność. Wysoki standard i profesjonalny personel. Śniadania w formie szwedzkiego stołu to po prostu poezja dla podniebienia :) Po całym dniu można się wygrzać na saunie. Sauna elegancka i czyściutka. Polecam wszystkim, którzy szukają zacisznego miejsca położonego blisko szlaków, wyciągu i lasów (ok. 200 m), a zarówno niedaleko centrum (ok. 1 km).
Z pewnością tam wrócimy :)
5/5 Bardzo udany pobyt”
TripAdvisor yogi6678 Łódź, Polska Blisko centrum, 15 minut pieszo, przy samym wyciągu krzesełkowym na Szrenicę. Przemiła obsługa. Śniadania i obiadokolacje nie do przejedzenia. Smaczne, świeże produkty. Przepyszne ciasta własnej roboty. Naprawdę polecam.
5/5 “Wakacje”
TripAdvisor kira446 Katowice, Polska Udany pobyt w świetnym hotelu. Całość obiektu zaprojektowana z dużym wyczuciem i smakiem. Miejsce godne polecenia, do którego się wraca. Ze względu wielkość hotelu panuje w nim kameralna atmosfera a przy dłuższych pobytach człowiek czuje się jak w rodzinie. Bardzo miły i uprzejmy personel, świetna kuchnia, obfite i urozmaicone śniadania.
5/5 “Niezapomniany pobyt”
TripAdvisor przehryn Chojnów, Polska Jesteśmy z narzeczoną bardzo zadowoleni z pobytu. Obsługa bardzo miła, pomocna. Śniadania na wysokim poziomie. Czystość hotelu nie ma zastrzeżeń. Bardzo dobra lokalizacja i dojazd. Hotel godny polecenia!
5/5 “Polecam”
TripAdvisor sabi762016 Warszawa, Polska

Kameralny hotel, pachnący nowością i świeżością:) Czyściutko, pokoje codziennie sprzątane, wymiana pościeli raz/tydzień, ręczników na bieżąco wg potrzeb. Bardzo miła obsługa. Właściciele - na wysokim poziomie, przesympatyczni, otwarci na sugestie i potrzeby, pomocni, zaangażowani w 100% w doskonałe funkcjonowanie obiektu i zadowolenie Klienta. Jedzenie bajka! Śniadania - iście królewski wybór - każdy znajdzie coś dla siebie. Wszystko świeżutkie i przepyszne. Lokalną szyneczkę będę wspominać jak tę z dzieciństwa:) Obiadokolacje - domowe posiłki: zupa, danie główne, kompocik i deser.. porcja nie do przejedzenia :) głód zaspokoi największy drwal i piechur ;) i do tego wszystko smakuje tak dobrze, że żal zostawić choćby kęs! Szefowa kuchni na medal! Można też skosztować dań z karty. To co na pewno ujmie zapalonych całodziennych wędrowców - jeśli chcecie wyjść w góry "ciut świt", przed śniadaniem, można dzień wcześniej poprosić o przygotowanie na rano box-a z kanapkami na drogę, a obiadokolacji na określoną godzinę.Wspaniały komfort.
Jest też kameralny bar, gdzie można zrelaksować się przy drinku, lampce wina lub kieliszeczku czegoś mocniejszego na trawienie ;) po obfitym posiłku lub po prostu napić pachnącej kawy.
Jest też sauna-infrared, która pomoże zregenerować obolałe mięśnie po wędrówce i po prostu się odprężyć.
Jednym słowem? POLECAM! Dziękuję za udany pobyt i pozdrawiam.
5/5 Urokliwe miejsce w bardzo dobrej lokalizacji”
TripAdvisor Michał S Aleksandrow Kujawski, Poland Hotel na żywo prezentuje się tak samo dobrze jak na zdjęciach. Obiekt jest piękny i przytulny. Panuje w nim cisza i spokój, a przemiły, pomocny personel wpisuje się w ten klimat idealnie. Wystrój oraz czystość wnętrz stoi na najwyższym poziomie, wszystko jest praktycznie nowe i lśniące. Podawane w hotelu śniadania należą do jednych z najlepszych jakie jedliśmy. Wszystko podane jest...
5/5 “Zapach Gór”
TripAdvisor malgorzatap2 Berlin, Niemcy Nowy kameralny Hotel u podnoza Szrenicy,w ktorym pracuje przemily Personel .Apetyczne Posilki. Hotel do ktorego napewno wrocimy. Mankamentem jest ograniczona ilosc miejsc parkingowych oraz zly stan drogi przy Hotelu .
10/10
Booking.com Agnieszka PL Bylo miło i przyjemnie
10/10
Booking.com Iris DE Es gab ein Begrüssungsgetrank.,das Frühstück war fantastisch.”
10/10
Booking.com Edward, PL Wszystko super :) Czysto i wygodnie :)
10/10
Booking.com Maciej PL Śniadania pyszne i kazdy znalazl cos dla siebie.. Czysto , przemily personel zawsze pomocny.. Sauna dla gosci wspanialy pomysl !!!! Polecam !!”
5/5 “Wysoka jakość za przystępną cenę.”
TripAdvisor Artur M Brenna W mojej ocenie bardzo dobry hotel, gustownie urządzony, bardzo życzliwa i uczynna obsługa. Na uboczu ale blisko centrum i bardzo blisko wyciągu na Szrenicę i wyciągu narciarskiego. Duży wybór produktów na śniadanie. Podsumowując POLECAM. BARDZO POLECAM
10/5 “Udany odkrycie "Willi Odkrywców"”
TripAdvisor Roman B Kraków

Ogólnie bardzo miłe wrażenia i doznania. Obsługa wyśmienita, dyskretna, a jednocześnie zawsze na miejscu gdy czegoś potrzeba. Widać, że właścicielom i personelowi zależy na gościach. Starają się spełniać wszystkie możliwe "zachcianki" i robią to z wdziękiem i uśmiechem. Osobna sprawa to kuchnia. Potrawy smaczne, ciekawe, także nietypowe i wszystkie przyrządzone z wielkim staraniem i finezją. Niejedna renomowana restauracja mogła by brać z nich przykład.
Pobyt: wrześniu 2016, wyjazd we dwoje
5/5 “Nadzwyczajne miejsce!”
TripAdvisor Irminia13 Gdańsk Doskonały hotel zarówno dla par, jak i rodzin z dziećmi, jak i na wypad z przyjaciółmi. Każdy znajdzie tu coś miłego dla siebie. Doskonałe położenie - w pobliżu tras i wyciągu na Szrenicę. Perfekcyjny serwis, każdy Gość jest tu wyjątkowo traktowany, nikt nie jest anonimowy, Właściciele są bardzo ciepli, dbający o Gości i zaoferowani, reszta pracowników także. Pokoje pachną nowością....
10/10
Booking.com shaqal Polska “Naprawdę godne polecenie miejsce w świetnej lokalizacji.”
10/0 Najbardziej domowy hotel, jaki znam
Travelist Wioleta Nowoczesny, klimatyczny hotel. Bardzo dobrze położony, bardzo dobrze wyposażony i bardzo sympatycznie prowadzony przez właścicieli i życzliwy personel. Najbardziej nas pozytywnie zaskoczyło: sprzątanie sauny przed każdym indywidualnym seansem, możliwość późniejszego skorzystania z obiadokolacji, bardzo profesjonalne kosmetyki w łazience, super wyposażony kącik zabaw dla dzieci i bezpłatna, pożegnalna kawa na podróż :). Dziękujemy bardzo Pani Właścicielce i Personelowi za bardzo sympatyczny pobyt w tak czystym, przyjaznym i komfortowym hotelu.
5/6
HolidayCheck Bartosz Polska Super hotelik. Nie za duży, nie za mały - w sam raz. Pokój urządzony gustownie, ergonomicznie. Wszędzie bardzo czysto. Obsługa na najwyższym poziomie. Bardzo uprzejma, profesjonalna i pomocna. Bardzo dobre śniadania -spory wybór, bardzo duża pomysłowość i wyborny smak.
Hotel jest świetną bazą wypadową w Karkonosze, znajduję się tuż przy szlaku na Szrenicę.
10/5 “Dbałość o szczegóły”
TripAdvisor radekw105 Bydgoszcz Hotel bardzo dobrze położony - dla osób wędrujących po górach bliskość szlaków, dla rodzin pobliski wyciąg krzesełkowy na Szrenicę. Jakość usług oraz komfort na najwyższym poziomie. Przemili i przejmujący się właściciele , profesjonalna obsługa hotelowa i restauracyjna, znakomita kuchnia. Standard zakwaterowania na poziomie 4 gwiazdek. Hotel nowy z przyjemnym tarasem do odpoczynku. Trudno znaleźć jakieś wady. Polecam.
5/5 “Rewelacja - miejsce na poziomie światowym. Gorąco polecam.”
TripAdvisor Agrail Wrocław Hotel o obsługa rewelacyjne. Właściciele - przemili. Gorąco polecam to miejsce. Wypoczynek na poziomie w Polsce niespotykanym. Przy okazji można spróbować win z całego świata. Godna uwagi jest również restauracja.
5/5 Hotel Odkrywców
TripAdvisor koniecznam33 Poznań Zdecydowanie polecam ten hotel, miła atmosfera, pyszne jedzenie, pokój zabaw dla dzieci i przede wszystkim wspaniali właściciele którzy bardzo się stają umilić pobyt:) pożegnalna kawka na koszt hotelu to był bardzo miły dodatek!
10/10
Booking.com Wiktor Polska
5/5 “Komfortowo”
TripAdvisor Iiiza Leszno Bardzo miła obsługa, czyściutko, spokojnie. Dobre śniadania. Bardzo blisko wyciągu na Szrenicę i szlaków. Codzienne sprzątanie, wymiana ręczników. Możliwość skorzystania z sauny w ramach pobytu. Polecam serdecznie!
5/5 “Pozytywne zaskoczenie”
TripAdvisor Marcin S. Gdynia Bardzo pyszne śniadania, wyśmienite wina, czyste, codziennie sprzątane pokoje, miły i pomocny personel oraz bardzo dobre usytuowanie obiektu. Naprawdę dobry stosunek jakości do ceny. Jeśli wrócę do Szklarskiej Poręby, to ponownie będzie to Willa Odkrywców.
5/5 “Przyjazna atmosfera,doskonała kuchnia”
TripAdvisor Jakubkuba15 Żary Polecam. Bardzo smaczne, różnorodne posiłki. Oprócz tradycyjnych wędlin, serów , sałatki, owoce, ciasto, ..( zawsze co najmniej dwie ciepłe potrawy). Wyśmienita obsługa. Nowoczesne wnętrza. Czysto....
5/5
TripAdvisor Domka G. Mińsk Mazowiecki Zachęcam do skorzystania z oferty hotelu Willa Odkrywców, bardzo dobra lokalizacja (cicha i spokojna część Szklarskiej Poręby), bardzo dobre warunki (pokój przytulny, wygodny, czyściutki), bardzo smaczne i różnorodne śniadania, bardzo miła obsługa :)
5/5 Rewelacja
TripAdvisor Strugi Zielona Góra

Z zewnątrz niepozorny domek, trochę jak taka odmalowana stara chata, ale to tylko pozory. Wnętrze zaskakuje przytulnym i jasnym wystrojem. Pokoje przestronne i ładnie urządzone. Największym zaskoczeniem jest mega-profesjonalna i przemiła obsługa. Śniadania na bardzo wysokim poziomie i z dużym wyborem. Kawę i piwo można napić się w barze przy recepcji chyba cała dobę. Ogólno dostępny taras jest miłym miejscem do odpoczynku po spacerach po górach, a wieczorem sesja w saunie z indywidualnym dostępem. Bardzo polecam i przy następnej wizycie w Szklarskiej nawet nie szukam innego lokum.
Pobyt: lipcu 2016, wyjazd z rodziną
10/5 “Najwyższy poziom w ramach istniejących możliwość"
TripAdvisor Wioleta T Gdynia

Bardzo sympatyczny obiekt przez zaangażowanie właścicielki, personelu, położenie i wyposażenie. Przepyszne śniadania i obiadokolacje. Bardzo dobrze zaopatrzony bar. Profesjonalne kosmetyki i ręczniki w łazience. Bardzo dobry sygnał wi-fi oraz dużo kanałów telewizji kablowej. Kącik zabaw dla dzieci blisko jadalni. Świetna sauna - utrzymana w czystości przed każdym indywidualnym seansem. Super miejsce zarówno na wypady w góry, jak i do centrum oraz do miast i państw ościennych. Polecam z czystym sumieniem!
Wskazówka dotycząca pokojów: Duże, wygodne łóżka. Dodatkowa sofka i fotele do odpoczynku. Specjalna wycieraczka na mokre obuwie.
5/5 “Bardzo dobry hotel”
TripAdvisor CyranoCyrano Rzeszów Świetny hotel w pobliżu startu Maratonu Karkonoskiego ;-) Czysto, przestronnie, cicho a przede wszystkim sympatycznie i miło. Brakowało mi lodówki/mini baru w pokoju - za to bar jest czynny długo :-) Polecam to miejsce!
5/5 “Fajny hotel blisko szlaku”
TripAdvisor Michał G Łódź Wszystko OK (bogate śniadania, super personel, nowiutka sauna, blisko szlaku). Trochę mały pokój przy recepcji. Ceny w barze przyzwoite, jedzenie przyzwoite. Personel bardzo miły i pomocny. Tuż obok wyjścia na szlaki...
5/5 “Fantastyczny hotel !”
TripAdvisor tgurgul81 Kraków Gorąco polecam ten hotel ,panuje w nim fantastyczna atmosfera , personel jest sympatyczny i profesjonalny, pokoje bardzo czyste i gustownie urządzone . Nie można oczywiście zapomnieć o Paniach kucharkach ,niesamowicie sympatycznych i gotujących pyszne potrawy (jak u mamy) .
5/5
Facebook Beata T. Cudowne miejsce <3 dzisiaj wróciliśmy a już chcielibyśmy być tam z powrotem :) przede wszystkim właściciele przemili, stwarzają domową atmosferę, która sprawia, że od razu można poczuć się jak u siebie. Widać, że robią to z pasją. Nie traktują swoich gości jak intruzów, a wręcz przeciwnie- starają się im dogodzić jak tylko się da. Odnoszę wrażenie, że nie ma takiej rzeczy, której by nie zrobili dla swoich gości :) oprócz tego świetny pomysł na hotel tematyczny o winach, super, że można spróbować win lokalnych a i sporo się o winach dowiedzieć. Pyszne jedzenie, czyste i przytulne pokoje, bardzo wygodne łóżka. Jestem po prostu zachwycona i mam wielką nadzieję, że jeszcze tam wrócę
10/5 “Lepiej niż doskonale”
TripAdvisor Aga_DZ Wrocław

Obsługa rewelacyjna. Przemiła "domowa" i jednocześnie doskonale przeszkolona. Czystość powala. Jest faktycznie ultra czysto. Wszędzie. W pokojach dbałość o najmniejsze szczegóły (worki na brudne ubrania, pasta do butów+szczoteczka, kosmetyki bez parabenów, igła z nitką, woda mineralna, parasole do dyspozycji gości..) Pokoje sprzątane codziennie, wymiana ręczników. Śniadania bardzo obfite, produkty bardzo dobrej jakości, wyroby lokalne. Duży wybór jedzonka vege! Dla dzieciaków kolorowe kubeczki i rurki. Karta restauracyjna krótka, sezonowa (świetnie!). Chłodnik wymiata! Właściwie jedyne jedzonko w Szklarskiej, które mój żołądek przeżył bez nieprzyjemności. W restauracji spory wybór win. i to jakich! Właścicielka ma w tym temacie ogromną wiedzę i opowiada z prawdziwą pasją. Coś cudownego. Lokalizacja z dala od centrum, blisko wyciągu. Fajnie cicho. Jest jeszcze spory taras z widokiem i kocykami na wieczór. Właściciele stworzyli naprawdę cudowne, warte polecenia miejsce.

Pobyt: sierpniu 2016, wyjazd we dwoje
10/10
Booking.com Irena Polska “Obsługa była niezwykle miła, właściciele pomocni i elastyczni w rozwiazaniach. Pokój bardzo ładny, komfortowo urządzony, czysty, wszystko nowiutkie (bardzo wygodne łóżka). Śniadania były bardzo smaczne a bufet róznorodny. Lokalizacja hotelu super, bardzo blisko wyciągu i wyjscia na szlaki gorskie, do centrum zaledwie 7 minut spacerkiem. Bardzo polecam ten hotel, na pewno tu wrócimy.”
5/5 “Nie da się nachwalić”
TripAdvisor Mała M Tychy Hotel doskonały pod każdym względem : obsługi,kuchni,lokalizacji,czystości,atmosfery.Co do porad - może małe jacuzzi obok sauny?A poza tym nic dodać ,nic ująć.Wysoka kultura osobista i klasa gospodarzy.GORĄCO POLECAM!
5/5
Facebook Damian R. Bardzo polecamy ten Hotel,
Przemili Właściciele z pasją i sympatią do ludzi.
Profesjonalna i bardzo miła obsługa hotelowa.
Osrodek pięknie położony bardzo czysty z dobrym jedzeniem.
Zdecydowanie o wyższym standarcie niz 3 gwiazdki które posiada.
Bardzo wygodne łóżka, sauna, kawiarnia i restauracja sprawiają, że pobyt tam to czysta przyjemność.
Gorąco polecamy Damian i Monika
5/5
Facebook Robert K. Hotel położony w najlepszym miejscu. Zasługuje na 4 gwiazdki +. To najlepszy standard w całej okolicy.
- ultra czysty
- nadzwyczaj nowoczesny
- właściciele na miejscu
- profesjonalna i absolutnie miła obsługa
- bogata karta najwykwintniejszych win z regionu
- kuchnia von höchster Qualität !

Polecamy | mąż & żona, on & ona oraz przyjaciele
5/5 “Dla górskich odkrywców ”
TripAdvisor xpatiix Bardzo fajne, klimatyczne miejsce, położone w idealnym miejscu dla zdobywców górskich szczytów. Przepyszna kuchnia, szczególnie zachwyciły pierogi. Ładnie urządzone, przytulne pokoje i przemiła obsługa. Napewno tu wrócimy niebawem.
5/5 “Po prostu super na letni trekking”
TripAdvisor vtq74 Znaleziony spontanicznie, ale w pełni zadowolił oczekiwania Blisko szlaków turystycznych. Pokoje bardzo gustownie wykonane i wyposażone. Bardzo, ale to bardzo smaczna polska kuchnia (ach te pierogi) w przyjemnych cenach. Bardzo miły i życzliwy personel, który umie słuchać :))) Ja z pewnością wrócę
5/5
Facebook Anna Ania Rewelacyjne miejsce❤️. Bardzo czysto, miła obsłuba , restauracja na najwyższym poziomie. Piękne widoki z tarasu . Bardzo chętnie tam wrócę
5/5
Facebook Dominika M. Cudowne miejsce. Polecam gorąco! Wspaniale położony, nowoczesny, kameralny hotel z przemiłą obsługa i rodzinną atmosferą. Restauracja na wysokim poziomie. Na pewno tam wrócimy
10/10
Booking.com Babol + “Cudownie! Bliskość szlaków, kolejki na Szrenicę. Cicha okolica, hotel nie leży bezpośrednio przy drodze przelotowej. Przestronne pokoje wyposażone we wszelkie udogodnienia dla tego typu obiektów, wszystko jeszcze pachnie nowością. Śniadania bardzo urozmaicone jest w czym wybierać”
5/5
Facebook Ula P. Rewelacyjny hotel! Bardzo sympatyczna, zawsze uśmiechnięta obsługa:) Przepyszne śniadania (szczególnie naleśniki) i obiadokolacje. Funkcjonalnie urządzone, czyściutkie pokoje. Każdy, kto odwiedzi Willę Odkrywców, będzie chciał tam wrócić - my też:)))
10/10
Booking.com Robert Tomczyk Polska “Super miejsce. Bardzo smaczne śniadania i obiadokolacje. Bardzo miła obsługa na sali jadalnej jak i w recepcji. Czysto w pokojach jak i w całym hotelu. Polecam wypoczynek w tym hotelu”
5/5 “Restauracja ”
TripAdvisor Arkadiusz Police Mieliśmy przyjemność korzystać jedynie z restauracji Willi Odkrywców, spalismy niedaleko, bo w hotelu Malina. Możemy potwierdzić jest pysznie, milo i klimatycznie. Podczas tygodniowego pobytu, codziennie po górskich wędrówkach, trafialismy na obiadokolacje plus deser. Dania przyrządzone ze świeżych produktów z dodatkiem lokalnych sezonowych smakołyków. Szefowa kuchni jest świetna a z jej rąk wychodzą smakowite potrawy. Dwa razy odwiedzilismy inne knajpy w Szklarskiej i potwierdziły wyższość Willi Odkrywców. Nawet nasi dwaj synowie-niejadki palaszowali wszystko ze smakiem.

Restauracja czysta i przyjemna, taras widokowy idealny na mile wieczory przy winie.

Ps dziękujemy szczególnie Pani z recepcji która dzisiaj tj. 22.07.2016 miała swoją zmianę, oraz Wlascicielce za pomoc przy wyborze dwoch butelek wina.



Pobyt: lipcu 2016, wyjazd z rodziną
5/5
Facebook Marta Fl Fantastyczne miejsce! Klimatycznie, ciepło, czysto, spokojnie i przesympatycznie! Obsługa na najwyższym poziomie :) Pozdrawiamy serdecznie całą ekipę ;) będziemy polecać wszystkim i napewno tam wrócimy
10/10
Booking.com Wojciech Hotel bardzo przyjazny, czysty, profesjonalna i mila obsluga. Stylowo, elegancko i przytulnie :-)”
5/5 “Weekendowy wypad w góry”
TripAdvisor Scanna-J Warszawa Tym, którzy planują wyjazd do Szklarskiej Poręby i szukają fajnego hotelu mówię - Willa Odkrywców. Hotel jak i obsługa hotelu są niebanalni, nietuzinkowi, zaskakujący. Jeśli ma być kameralne, relaksująco, miło, serdecznie to powiem Wam, że ja odkryłam takie miejsce i jest to Willa Odkrywców. Jestem zauroczona tym hotelem.
10/10
Booking.com Grzegorz Skrok-Wolski
5/5
Facebook Tmoasz M. Polecam! Super właściciele, miła obsługa, jedzenie pyszne, przyzwoite ceny. Duży wybór win i nie tylko!
10/0 Opinia o Willi Odkrywców
Travelist Bożena Willa Odkrywców super pod każdym względem . Bardzo dobra lokalizacja , blisko do centrum miasta a takźe na szlaki turystyczne. Pokoje czyściutkie , obsługa bardzo miła . Panie kucharki rozpieszczają swoich gości przygotowując pyszne posiłki. Z wielką przyjemnością polecamy hotel. Mamy nadzieję wrócić tam jeszcze. Bożena i Jacek
5/5
Facebook Ania K. Bardzo przyjemne miejsce ☺ obsługa zawsze uśmiechnięta bardzo dobre śniadania i obiady (zupy rewelacja )☺ czysto i przyjemnie
10/10
Booking.com Rafał Polska “We arrived late (after the hotel restaurant was closed) but still we got hot soup for supper. Next morning we found very good selection and quality food for breakfast. We've soon realised that the hotel restaurant is great (and cheaper) then the top rated restaurants in Szklarska Poreba (we've visited two out of top 3). You will also find good selection of local wine, Czech beer and whisky. The owner will definitely help you choose something you will like. The room we got was exactly as specified on booking.com. Room and bathroom where more spacious then I've expected. Room was clean, wifi worked just fine. Our 8 years old daughter enjoyed TV channels as well as kids play area. Hotel is located few hundred meters from ski lift that will take you directly to Szrenica peak. To sum up: perfect location, food and service.”
10/10
Booking.com Michał Polska “Bardzo czysto miły personel smaczne jedzenie dobra lokalizacja Polecam”
5/5 “Bardzo miły pobyt”
TripAdvisor Iwona J W wilii pojawiłam się na 3 dniowy wakacyjny pobyt. Zdecydowanie polecam pod względem zarówno finansowym jak i lokalizacyjnym. Bardzo bliko Szrenicy, na piechote 10 minut do centrum. W środku bardzo czysto, obsługa przemiła, bogata oferta śniadaniowa:) Na pewno wybrałabym ponownie.
5/5
Facebook Katarzyna H. With all my heart I recomended this place. First of all the service is nice and helpful, with smile and always good words. Room very comfortable and clean, amazing sauna and terrace available for all guests. The best breakfast I have ever ate, everything was served exceptionally well. Food in the restaurant is excellent and there's a wide choice of wines and Czech beer. Thank you so much for all those things which made our weekend so special ♡
10/10
Booking.com Robert D. Polska
5/5
Facebook Weronika K. Wspaniałe miejsce na odpoczynek. Pyszne jedzenie, bardzo czysto, mega wygodne łóżka, wspaniała obsługa. Super baza wypadowa w góry. Klimatycznie, nowocześnie - POLECAM!!!
10/10
Booking.com S.K. Polska “Bardzo miły hotel z przesympatyczną obsługą!”
5/5
Facebook Bartek M. Super miejsce, zdecydowanie polecam!
10/10
Booking.com Ewa pol “Delicious food, nice staff”
10/10
Booking.com Marcin Polska “Świetnie położony hotel. Przemiły personel i smaczne jedzenie.”
5/5
Facebook Radel L. Dziękujemy właścicielom hotelu i persenelowi za przygotowanie przyjęcia weselnego, za maksymalne zaangażowanie, przemiłą domową atmosferę, pyszne jedzonko i super obsługę. Polecamy na wszelkie kameralne imprezy okolicznościowe. Jeszcze raz wielkie DZIĘKI!!! ;-) Ania i Radek
10/5 “Bardzo dobre warunki i miła obsługa”
TripAdvisor krzysztof_p_matus Wrocław Warunku lepsze niż na zdjęciach, pyszne, świeże posiłki, wbrew innym opiniom dojazd nie Warunku lepsze niż na zdjęciach, pyszne, świeże posiłki, wbrew innym opiniom dojazd nie był taki trudny i my nie mieliśmy problemu z parkingiem. Jedyne czego brak, to małej lodówki w pokoju i ewentualnie czajnika.
10/10
Booking.com Marek Polska
10/0 Superowy urlop
Travelist Joanna Udany wypad w góry i nie tylko...
5/5 “Gościnność Wielkanocna.”
TripAdvisor Krzysztof
Wraz z rodziną miałem przyjemność spędzić tegoroczne święta w Willi Odkrywców.
Zauroczyły mnie: niezwykle miły i pomocny personel, doskonale warunki lokalowe z dopracowanymi do ostatniego szlifu detalami (oświetlenie, iluminacja sauny itp.) i doskonała, domowa kuchnia oraz bardzo bogata oferta win, co razem w tym okresie było jeszcze bardziej istotne .
Dla narciarzy jest to idealna lokalizacja - 50 metrów do Ski Arena Szrenica.
Wszyscy w rodzine jednogłośnie mamy postanowienie wrócić do Willi, a Lenny tylko żałował, że tym razem nie dojechał.
Jeszcze raz ogromne podziękowania dla całego personelu za wspaniały świąteczny "turnus".



Pobyt: marcu 2016, wyjazd z rodziną
10/10
Booking.com Janwawa Polska Super obsługa i lokalizacja. Bardzo dziekuję za gościnę! Pozdrawiam, Marcin
5/5
Facebook Marlena B. Bardzo dziękujemy za wspaniale zorganizowane pierwsze andrzejki , wspaniała obsługa dziewczyny stają na wysokości zadania, kuchnia przepyszna rosołek z kołdunami pychotka a właściciele tworzą wspaniałą atmosferę tak trzymać ;) grupa z Wrocławia dziękuje za wspaniały pobyt;)
5/5
Facebook Jeżyk Jeż Rewelacyjne miejsce ! Gospodarze uczciwie i z pasją podchodzą do swojej pracy. Całokształt iście doskonały! Polecam.
10/10
Booking.com Werner Polska Eines der besten Hotels im Ort. Auf " Jung " gestylt - junges kompetentes Team - super Sauber !
9/10
Booking.com Jelle B. “Location is excellent if you want to use the gondola. New villa and rooms are great. Breakfast is excellent.”
9/0 Super hotel
Travelist Michał Hotel super. Pokoje blisko recepcji nieco małe i ciężko je dobrze przewietrzyć, ale nie przeszkadzało to jakoś bardzo. Blisko szlaków, jedzenie po prostu bajka. Bogate śniadania. Prywatna sauna. Bardzo miły i pomocny personel. Taras. Niezbyt drogie alko w barze...
10/10
Booking.com Grzegorz Polska Życzliwość personelu, miła atmosfera, spokojny wystrój wnętrz, potęgujący wrażenie czystości.
5/5
Facebook Karol B. Fantastyczne miejsce, miła obsługa, dobre jedzenie, świetna lokalizacja (blisko do wyciągu). Polecamy i z pewnością zagościmy ponownie! PS: Baaardzo wygodne łóżka! :)))
9/10
Booking.com Zuzanna Polska
10/0 Gorąco polecam!
Travelist Marta Polska Świetne położenie szczególnie dla narciarzy, przemiła obsługa, bardzo przyjemny hotel w którym nożna doskonale wypocząć.
10/10
Booking.com Werner Gehre Reichhaltiges Frühstück , Service hervorragend , moderne Ausstattung und sehr saubere Unterkunft !
10/10
Booking.com Anonymous Polska Świetna lokalizacja dla narciarzy. Przechodzimy przez ulicę i jesteśmy pod wyciągiem. Blisko lasu. Cisza, czystość, świetna obsługa i wyżywienie.
9/10
Booking.com Łukasz Polska “Spędziliśmy w tym uroczym hoteliku kilka wspaniałych dni wraz z dziećmi.To jedno z takich miejsc gdzie warto wracać dla niepowtarzalnej atmosfery.Widać i czuć ,że właściciele włożyli serce w budowę i prowadzenie tego obiektu.Miejsce z duszą.Serdecznie pozdrawiamy cały personel,a szczególnie właścicielkę .Poczuliśmy się dopieszczeni”
9/0 Polecam gorąco
Travelist Izabela Trójmiasto Spędziliśmy w tej uroczej willi kilka dni. Było cudownie, obsługa przemiła i to beż żadnego wyjątku (recepcja, bar, kuchnia, ekipa sprzątająca), czystość na najwyższym poziomie, dania bardzo, bardzo smaczne. W opinii ani trochę nie przesłodziłam.
10/10
Booking.com Jan Polska
10/10
Booking.com Izabela Polska Smaczne śniadania
10/10 Eine Reise wert!!!
Booking.com Peter Niemcy Frühstück ,Lage,Ausstattung kurz für 3 Sterne wirklich top
5/5
Facebook Maciej S. Super miejsce, bardzo wysoki standard obiekt nowy dopieszczony w każdym calu, Bardzo miła i profesjonalna obsługa. Z cała odpowiedzialnością polecamy !!!!
10/10 Piękny inspirujący do refleksji (wino) obiekt
Booking.com Michał Polska Bardzo dobre jedzenie. Ciasto pierogowe najlepsze, jakie jadłem w życiu. Wygodny duży pokój. Piękny design obiektu.
5/5 Świetne miejsce na rodzinny wypoczynek
TripAdvisor Szczepan Polska Hotel niezwykle klimatyczny, nowy i dobrze położony, w cichej i spokojnej okolicy. Bardzo blisko wyciągu krzesełkowego na Szrenicę i szlaków turystycznych oraz niedaleko centrum. Dzieci traktowane są jako goście honorowi. Kącik zabaw i pokój gier, dużo klocków Lego. Poza tym udogodnienia tj. łóżeczko, krzesełko i specjalne menu dla dzieci. Pokój, który otrzymaliśmy był bardzo ładny i czysty. Karta zamiast klucza do pokoju. Sauna w cenie i dodatkowo też w cenie podawana woda do seansu bardzo mile nas zaskoczyła. Śniadanie z dużym wyborem, podobnie bardzo smaczne jak obiadokolacje. Bardzo dobrze zorganizowany personel hotelu i przy tym bardzo miły i pomocny. Cena bardzo, bardzo adekwatna do jakości. Polecam z czystym sumieniem na pewno tam wrócimy !!!
10/10
Booking.com Peter Niemcy Sehr gute Lage, freundliches und hilfsbereites Personal, sehr gutes Frühstück.
9/0 Super pobyt
Travelist Jolanta Polska Byliśmy w tym hotelu 6 dni pod koniec maja, śniadania szwedzki stół bardzo duży wybór, obiady serwowane bardzo smaczne i duże porcje. Jak zrobiliśmy wycieczkę do Pragi to dostaliśmy suchy prowiant a po powrocie czekali na nas z kolacją. Obsługa bardzo pomocna nie tylko w tej sytuacji.
Pokoje komfortowe, czyściutkie codziennie sprzątane. Położenie trochę pod górę , ale to Szklarska Poręba. Pobyt w tym hotelu uważamy za bardzo udany.
10/10 „Rewelacja”
Booking.com Jacek Szczecin Hotel pachnący nowością,dogodne warunki dla narciarzy,przemiły personel,znakomite jedzenie, dobra lokalizacja, blisko do wyciągu narciarskiego... goście ze Szczecina
10/10 „Weekendowy wyjazd”
Booking.com Filip Polska Najlepsza obsługa jaka gdziekolwiek spotkałem. Hotel nowy, czysty, przytulny. pyszne śniadanie. Wyjątkowy. POLECAM
9/10
Booking.com Bartosz “Obsługa super hiper mega uprzejma i profesjonalna. Śniadania bardzo smaczne i pomysłowe. Ogólnie hotel jest trzygwiazdkowy ale standardem przewyższa niejeden czterogwiazdkowy.”
5/5 “Bardzo dobre warunki i miła obsługa”
TripAdvisor krzysztof_p_matusze Wrocław Warunku lepsze niż na zdjęciach, pyszne, świeże posiłki, wbrew innym opiniom dojazd nie był taki trudny i my nie mieliśmy problemu z parkingiem. Jedyne czego brak, to małej lodówki w pokoju i ewentualnie czajnika.
9/0 Dla aktywnych
Travelist Piotr Polska Świetne położenie dla turystów i narciarzy. Personel profesjonalny, uprzejmy i nie rzucający się w oczy. Posiłki bardzo smaczne. Stosunek cena do jakości rewelacyjny. Polecam. Albo raczej nie, bo ciężko będzie o miejsce następnym razem ;-)
6/6
HolidayCheck Iwona Polska Obiekt jest nowy, raczej kameralny, czyściuteńki, sprzątane jest codziennie, bez względu na dni wolne lub święta. W okresie noworocznym 2015/2016 Willa oferowała śniadania i obiadokolacje. bardzo blisko do wyciagów na Szrenicę. Do Centrum Szklarskiej spacer 10 minut....
5/5
Facebook Urszula L. Ładnie urządzony hotel. Świetna atmosfera. Bardzo sympatyczna i profesjonalna obsługa.
9/10
Booking.com Małgorzata Polska Ładne przestronne pokoje utrzymane w czystości, miła obsługa i dobre ceny w restauracji . Świetna lokalizacja.
5/10
Opinie dodane przez hotel Józef Jaworzno Byliśmy w Willi Odkrywców od 13 do 21 lutego 2016 rodzinką 4osobową (2+2,1dziecko 9 + dorosłe dziecko 23). Nowy, komfortowy obiekt, pachnący nowością. ładne czyste łazienki. Pokój codziennie sprzątany. Przestronne pokoje na miarę możliwości hotelu. Ciepło w pokojach i bieżąca ciepła woda non-stop. Blisko wyciągu na Śnieżynkę i Puchatka dokładnie z nartami w butach narciarski idzie się pod kasy 3minuty.Bardzo miła obsługa, świetne jedzenie, obfity i różnorodny szwedzki bufet na śniadanie i serwowany 2-daniowa obiadokolacja z deserem. Do dyspozycji gości godzina sauny dziennie. Generalnie, bardzo fajny obiekt,dla każdego dla par starszych i młodszych jak i dla rodzin.Dla mnie małym minusikiem jest fakt braku możliwości zrobienia sobie kawy-herbaty w ciągu dnia,co prawda można sobie ją kupić w hotelowym barze ale tak byłoby milej. Dla nas 98/100.
Polecamy pobyt w tym miejscu. Pozdrawiam
9/10
Booking.com Nietubyć Polska
9/10
Booking.com Barbara Polska Wspaniały kameralny hotel. Rewelacyjny wybór dań śniadaniowych, a wieczorem - deska serów z winem. Pomocne i zawsze uśmiechnięte panie z personelu. Super!
9/10
Booking.com Beata Polska Nowy, wygodny hotel. Dobra kuchnia.
9/10
Booking.com Grzegorz Polska Wystrój hotelu oraz czystość całego obiektu zostawiła na nas bardzo dobre wrażenie. Było także bardzo blisko do stoku.
9/10
Booking.com Michał Polska Idealna lokalizacja do uprawiania narciarstwa. Super domowa atmosfera
9/10
Booking.com Jolanta Polska Nowoczesny czysty wygodny hotel. Super obsługa, pyszne śniadanie. Polecam!!!
10/10
Booking.com Łukasz Polska
9/10
Booking.com Stephan Polska
9/10
Booking.com Tomasz Polska
9/10
Booking.com Krzysztof Polska
9/10
Booking.com Grzegorz Polska
9/10
Booking.com Mikołaj Polska
9/10
Booking.com Paweł Polska
9/10
Booking.com Siril Polska Puhas ja mugav hotell ning väga meeldiv personal. Pakuti tasuta tervitusjooki ja pudel veini. Hommikusöök oli suurepärane ja väga rikkalik.
10/10 „Obiekt nowy, tuż przy wyciągach.”
Booking.com Małgorzata Polska Nowy obiekt tuż przy wyciągach. Dla narciarzy jeżdżących w Polsce w sam raz.
9/10
Booking.com Michał Polska
10/10
Opinie dodane przez hotel Marlena Polska Bardzo dziękujemy za wspaniale zorganizowane pierwsze andrzejki , wspaniała obsługa dziewczyny stają na wysokości zadania, kuchnia przepyszna rosołek z kołdunami pychotka a właściciele tworzą wspaniałą atmosferę tak trzymać
:)
grupa z Wrocławia dziękuje za wspaniały pobyt;)
10/10
Opinie dodane przez hotel Karol Polska Fantastyczne miejsce, miła obsługa, dobre jedzenie, świetna lokalizacja (blisko do wyciągu). Polecamy i z pewnością zagościmy ponownie! PS: Baaardzo wygodne łóżka! :)))
9/10
Booking.com Damian
9/10
Booking.com Michał Polska “Świetna lokalizacja i bardzo czysto. Miła i pomocna obsługa.”
9/10
Booking.com Justyna Polska
5/5 “Fajny hotel w Szklarskiej Porębie”
TripAdvisor Artyogin Polska Bardzo sympatyczny hotel położony w pewnej odległości od centrum.Co bardziej istotne dla narciarzy, blisko do wyciągu na Szrenicę. Miła pomocna obsługa duże,urozmaicone śniadania. Hotel czysty i nowy. Duży wybór win w ofercie. Idealny na wypad w Karkonosze.
10/10 Polecam
Booking.com Robert Polska + obsługa , wystrój, kuchnia
9/10
Booking.com Siegfried Polska Sehr nettes und aufmerksames Personal. Gutes Essen und reichhaltige Auswahl an guten Getränken. Gute Lage zum Wandern.
9/10
Booking.com Paweł Polska
10/10 Wyjątkowy
Booking.com Konrad Polska Czysto, miło, cicho, przyjemnie:)
9/10
Booking.com Irena Polska
10/10
Opinie dodane przez hotel Maciej Polska Super miejsce, bardzo wysoki standard obiekt nowy dopieszczony w każdym calu, Bardzo miła i profesjonalna obsługa. Z cała odpowiedzialnością polecamy !!!!
10/10
Opinie dodane przez hotel Urszula Polska Ładnie urządzony hotel. Świetna atmosfera. Bardzo sympatyczna i profesjonalna obsługa.
10/10 "Świetny hotel"
Booking.com Jakub Polska
10/10 "Doskonała baza wypadowa w góry, świeży i czysty hotel. Jak nowy! ;)"
Booking.com Przemysław Polska Świetna lokalizacja, pyszne jedzenie, barek z winami, również regionalnymi, pomocna obsługa i przemiły właściciel
10/10
Opinie dodane przez hotel Jeżyk Jeż Polska Rewelacyjne miejsce ! Gospodarze uczciwie i z pasją podchodzą do swojej pracy. Całokształt iście doskonały! Polecam.
10/10 "Bardzo zadowolony riesling."
Booking.com Edward Polska Hotel poza noclegiem, restauracją i standardowymi usługami oferował coś więcej. Świat win i co ciekawe również krajowych bardzo podnosi atmosferę pobytu. Poza tym rzadko spotykane dobre oświetlenie wszystkich pomieszczeń zaczynając od pokoi a kończąc, co nawet w 4-ro gwiazdkowych hotelach nie jest standardem, łazience i balkonie. Również możliwość zjedzenia posiłków na tarasie, po powrocie z gór jest bardzo cenna.
10/10 "idealne miejsce"
Booking.com Jacek Polska wszystko
10/10 "Warto odwiedzić"
Booking.com Anna Polska “Wyjątkowa czystość, wszystko jeszcze pachnie nowością. Personel przemiły i bardzo pomocny. Bardzo dobre, urozmaicone śniadania, wszystko świeżutkie. Miłym akcentem i wyjściem w stronę klienta jest pyszna kawka na drogę :-) Polecam”
10/10 "Obiekt nowy, tuż przy wyciągach."
Booking.com Małgorzata Polska Nowy obiekt tuż przy wyciągach. Dla narciarzy jeżdżących w Polsce w sam raz.
10/10 Wyjatkowy
Booking.com Anna Polska
10/10 Wyjatkowy
Booking.com Katarzyna Polska
10/10 "Warte polecenia"
Booking.com Agnieszka Polska
10/10 Wyjątkowy
Booking.com Piotr Polska Pobyt w hotelu był dla nas zaskoczeniem, nowiutki, pachnący i czysty komfortowy. Pyszne obfite śniadanie przepyszna kawa ... Prosto z palarni świeżo palona dla hotelu. A dla dzieci tez cos miłego kącik zabaw, gry, duuuuuużo klocków LEGO :) i specjalna karta dań dla dzieci :) jest krzesełko, łóżeczko z dobrym materacem i bujaczek Spędziliśmy fantastyczny czas i jeszcze tu wrócimy :)
10/10 Wyjątkowy
Booking.com Damian Polska Godny polecenia każdemu!
10/10 "Willa Odkrywców - niezapomniane wrażenia -cudowne miejsce"
Booking.com Maciej Polska Hotel nowy, czysty, super położony tuż przy górach cisza spokój, na terenie szum strumyka i świerszcze. Śniadanie przesmaczne, świeżutkie wszystko, duży wybór ! Menu sezonowe i wina w bardzo dobrych cenach !
10/10 "Świetna, miła atmosfera, czysto, schludnie i bardzo przytulnie"
Booking.com Jędrzej Polska Znakomity hotel, doskonała lokalizacja, bardzo miła, profesjonalna obsługa. Szczerze polecam, w mojej ocenie najprzyjemniejszy hotel w Szklarskiej Porębie.
10/10 "Zdecydowanie polecam!"
Booking.com Michał Polska Niespotykanie miła obsługa, bardzo czysto i komfortowo. Na pewno wrócimy!
10/10 "polecam wszystkim :-)"
Booking.com Magda Polska
9.6/10 Wyjątkowy
Booking.com Agnieszka Polska Bardzo czysto, smaczne śniadanie, sympatyczna profesjonalna obsługa, przyjemny duży pokój
9.6/10 "Pobyt bardzo udany, będę polecać znajomym."
Booking.com Bogumiła Polska + czystość i komfort, uprzejmość obsługi
9.6/10 "Ein Kurzurlaub wie man ihn nicht oft erlebt. Tolles Hotel und traumhaftes Herbstwetter."
Booking.com Klaus Niemcy + Ein kleines, neues Hotel mit tollerAusstattung,
gutem Essen und ausgezeichneten Servise.
Sicherer Parkplatz ohne Gebühren.
- Anreise ohne Lageplan schwierig, Navi im Ort nicht nutzbar.
9.6/10 Wyjątkowy
Booking.com donia346 Niemcy Obiekt bardzo zadbany, personel i właściciele bardzo mili, śniadanie pyszne , duży wybór, cudowny taras na którym można odpocząć.
9.6/10 "Bardzo polecam !"
Booking.com Ivana Czechy Bardzo ładny i czysty hotel. Idealna lokalizacja blisko kolejki liniowej i przyrody.
Bardzo mila i pomocna obsługa.
Pokoje urządzone z gustem i na wysokim poziomie.
9.6/10 Wyątkowy
Booking.com Przemysław Polska
9.2/10 Znakomity
Booking.com Hans-Dieter Niemcy
9.2/10 Znakomity
Booking.com Martyna Polska Bardzo dobra lokalizacja oraz super jakość w stosunku do ceny :)
9.2/10 "Bardzo dobry hotel w świetnej lokalizacji."
Booking.com Michał Polska Bardzo dobra lokalizacja Hotelu, miła atmosfera, przyjazna i pomocna obsługa, darmowy parking. Świetna restauracja, naprawdę pyszne i przystępne cenowo dania.
Brakuje windy, szczególnie odczuwalne przy małym dziecku (wózek) i pewnie dla osób starszych. Z pokoju na poddaszu do restauracji trzeba pokonać 3 kondygnacje.
9.2/10 "Idealne miejsce na weekend i na dłużej"
Booking.com Anita Polska Bardzo miły personel, doskonała lokalizacja obiektu - blisko Szrenicy i centrum, pokoje bardzo czyste, zadbane. Świetny pomysł z ogólnodostępnym tarasem przez który można wchodzić do pokoi na 1 pietrze. Znakomite wina regionalne i przepyszne śniadania.

Słabe wytłumienie ścian - niestety było słychać wodę w rurach z innych pokoi, a także sąsiadów za ścianą. Można by pomyśleć nad organizacją sprzatania pokoi podczas gdy goście są na sniadaniu (zwlaszcza w czasie gdy nie ma pełnego oblożenia)
9.2/10 Znakomity
Booking.com Michał Polska
9.2/10 Znakomity
Booking.com Michał Polska
9.2/10 Znakomity
Booking.com Patrycja Polska
9.2/10 Znakomity
Booking.com Marcin Polska
8.8/10 "Dobry początek:)"
Booking.com Jarosław Polska + “Hotel nowiutki, b.czysty, personel bardzo miły i pomocny. Bardzo dobra lokalizacja wyjściowa na szlaki oraz wyciągi. Urozmaicone śniadanie z sezonowymi owocami.”
- Trochę za wąskie pojedyncze łóżko. Brak suszarki w naszym pokoju.
9.2/10 "jak w domu"
Booking.com Andrzej Polska Pensjonat cechuje czystość, lekkość, jasność koloru. Podróżnik czuje się w nim trochę jak w domu. Atutem jest pierwszorzędna lokalizacja pod Szrenicą. Bardzo dobre śniadanie pozwala nabrać energii np. na Śnieżne Kotły.
10/10
Booking.com Klaus “Sehr nettes Personal, äußerst saubere Zimmer, sehr gutes Essen”
8.3/10 Bardzo dobry
Booking.com Paweł Polska
8.3/10 Bardzo dobry
Booking.com Repi Niemcy Sehr freundliches Personal, saubere gemütliche Zimmer.
Wir kommen gern wieder, Danke an das ganze Team.
5/5 “Wspaniale.”
TripAdvisor januszk103 Jestesmy zachwyceni pobytem w Hotelu Willa Odkrywcow,znakomita atmosfera,przyjemna i pomocna obsluga hotelowa,bardzo smaczne posilki,czyste i przestronne pokoje,a to co najwazniejsze dla narciarzy besposrednio przy wyciagach na szrenice.Polecam.
10/10
HotelSystems.pl Irina gdańsk Poczucie, że jest się w domu...wspaniała ciepła atmosfera, doskonała obsługa, mnóstwo pozytywnych emocji, które dostaliśmy od Właścicieli, położenie. Dodatkowym bardzo ważnym atutem jest możliwość stołowania się całodziennego, co przy dzieciach jest ogromną zaletą. Największą zaletą dla nas była winiarnia z bogatą kartą
:-)!!! Dziękujemy za pobyt.
10/10
HotelSystems.pl Anna Pniewy wszystkie
10/10
HotelSystems.pl Joanna Warszawa Przemiła obsługa, bardzo dobre położenie-cicha uliczka na uboczu z dala od tłumów, wygodny i przestronny pokój, smaczne posiłki, dodatkowym atutem był duży wybór dobrych win dostępnych w hotelowym barze
10/10
HotelSystems.pl Marta Trzebiatów Same plusy: przesympatyczna obsługa, czyściutko, wystrój z pomysłem. Czuliśmy się dopieszczeni. Będziemy wracać!!! Polecamy
9.8/10
HotelSystems.pl Joanna Mikołów Ładny wystrój, miły personel, urozmaicone śniadania i pyszne ciasta.
Bardzo wygodny pokój i łazienka, dobrze oświetlone.
10/10
HotelSystems.pl Urszula Gdańsk bardzo sympatyczna obsługa, zróżnicowane i smaczne śniadania, funkcjonalne i czyste pokoje, lokalizacja
10/10
HotelSystems.pl Weronika Istebna Wspaniałe miejsce na odpoczynek. Pyszne jedzenie (fantastyczna kucharka), bardzo czysto, mega wygodne łóżka, wspaniała obsługa. Super baza wypadowa w góry. Klimatycznie, nowocześnie.
5/5 “Najlepszy hotel w Szklarskiej Porębie.”
TripAdvisor Robert Hotel położony w najlepszym miejscu. Zasługuje na 4 gwiazdki +. To najlepszy standard w całej okolicy. - ultra czysty - nadzwyczaj nowoczesny - właściciele na miejscu - profesjonalna i absolutnie miła obsługa - bogata karta najwykwintniejszych win z regionu - kuchnia von höchster Qualität !
10/10
Booking.com Anonymus
9.8/10
HotelSystems.pl Gerard Luboń
10/10
Booking.com M “Niesamowicie miłe i cudownie gotujące Panie kucharki! Obie serdecznie pozdrawiamy i bardzo dziękujemy! Bardzo czyste i bardzo ładnie urządzone pokoje, spokój, cisza. Blisko do gór.”
10/10
HotelSystems.pl Joanna Łowicz
10/10
HotelSystems.pl Olga Gniezno Bardzo przytulny, czysty i ładnie urządzony hotelik, śniadania urozmaicone, zrobione z bardzo dobrych produktów. Obsługa bardzo miła, nie było problemu z przedłużeniem godziny wymeldowania czy zabraniem na wynos śniadania.Polecam!
10/10
HotelSystems.pl Robert Wrocław Hotel położony w najlepszym miejscu. Zasługuje na 4 gwiazdki +. To najlepszy standard w całej okolicy.
- ultra czysty
- nadzwyczaj nowoczesny
- właściciele na miejscu
- profesjonalna i absolutnie miła obsługa
- bogata karta najwykwintniejszych win z regionu
- kuchnia von höchster Qualität !
Polecamy | mąż & żona, on & ona oraz przyjaciele
10/10
HotelSystems.pl Anna Pniewy Praktycznie wszystko
10/10
HotelSystems.pl Jacek Bydgoszcz
9.5/10
HotelSystems.pl Piotr Łódź Wspaniała i życzliwa obsługa. Domowe obiady. Lokalizacja blisko wyciągu na Szrenicę.
10/10
HotelSystems.pl Joanna Żagań Polecam Willę Odkrywców! Czyste, komfortowe pokoje, bardzo miła, pomocna i uczynna obsługa, gotowa w każdej chwili pomóc i doradzić. Pyszne i różnorodne jedzenie. Bliska odległość do wyciągu dodatkowym atutem hotelu
10/10 „Weekendowy wyjazd"
Booking.com Filip Polska Najlepsza obsługa jaka gdziekolwiek spotkałem. Hotel nowy, czysty, przytulny. pyszne śniadanie. Wyjątkowy. POLECAM
hotelsystems.pl