-1.8oC 1037 hPa 96 %

Nasi Dostawcy

Wyroby i wędliny

Wyroby i wędliny

Większość wędlin jakie macie możliwość próbować w Hotelu Willa Odkrywców są wędzne naturalnym dymem i wytwarzamy je sami. Dzieki temu mamy pewność, że produkt jest w 100% naturalny i najwyższej jakości. 
 

Sery kozie

Sery kozie

Wytwarzane są w 100 % z mleka koziego, a w gospodarstwie nie są stosowane nawozy sztuczne i pestycydy. W 2010 r. Ser Kozi Łomnicki został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa oraz opatrzony znakiem Karkonoskiej Marki Lokalnej.

Gospodarstwo Ekologiczne “Kozia Łąka”
ul. Lipowa 3, Łomnica k. Jeleniej Góry

Zioła

Zioła

Gwarancja świeżości i niepowtarzalnego oraz naturalnego smaku wszystkich potraw serwowanych w Hotelu Willa Odkrywców są zioła jakimi je przyprawiamy. Muszą być świeże i hodowane naturalnie... więc hodujemy je sami! Wypoczywając na Naszym urokliwym tarasie można się natknąć na kępy tymianku, rozmarynu, mięty czy bazylii ;) UWAGA! Pozwalamy skubać zioła :)

Wina regionalne

Wina regionalne

Polska co prawda nie ma tak bogatych tradycji winiarskich jak kraje na zachód od Nas, jednak hasło "Polak potrafi" w odniesieniu do uprawy winorośli i produkcji wina sprawdza się w 100%. Niewielkie pod względem areału winnice produkują wina niebanalne, potrafiące pozytywnie zaskoczyć zarówno koneserów jak i osoby pijące wino sporadycznie. W Hotelu Willa Odkrywców proponujemy wina ze sprawdzonych winnic. Każdego dnia mamy dla Państwa coś do odkrycia...

Miód prosto z pasieki

Miód prosto z pasieki

Miód jest jedynym produktem spożywczym który się nie psuje, ale pamiętajmy, że można miód zepsuć (rozwadnianie, podgrzewanie itp.). My chcemy mieć pewność, że miód jaki Państwo otrzymują jest w 100% naturalny i wysokiej jakości, dlatego nawiązaliśmy współpracę z lokalną pasieką, która jest jedynym dostawcą tego złocistego smakołyku w Hotelu Willa Odkrywców. W zależności od okresu kiedy odwiedzają Państwo Nasz Hotel, możecie trafić na miód lipowy czy akacjowy. Ale to nie koniec niespodzianek, ponieważ Nasi Goście mogą próbować takich miodów jak nostrzykowy czy nawłociowy. Jest słodko!

Piwo z Browaru Miedzianka

Piwo z Browaru Miedzianka

Mały, rzemieślniczy browar leżący w miejscowości Miedzianka (niesamowita historia tego miejsca!) i nawiązujący tradycją do starego przedwojennego browaru znajdującego się w miejscowości Kupferberg (niem. nazwa Miedzianki ;) Piwo produkowane przez Browar Miedzianka jest niepowtarzalne i jedyne w swoim rodzaju a style piwa wytwarzane w tym malutkim browarze z pewnością zaspokoją nawet najbardziej wybredne gusta (Witbier, American Pale Ale, piwo w stylu Kolsh czy Pszeniczny Stout). Browar czasami wypuszcza niewielkie partię piw sezonowych... spokojnie - także do kupienia w Hotelu Willa Odkrywców.

Piwo z Browaru Lwówek

Piwo z Browaru Lwówek

Browar w Lwówku Śląskim ma ponad 100-letnią tradycję. Jego losy na przestrzeni czasu były zawiłe, jednak w 2009 roku, kiedy Browar Lwówek Śląski został kupiony przez spółkę Browar Ciechan los się do niego uśmiechnął. Przeprowadzono gruntowne prace remontowe oraz zmodernizowano i zakupiono nowe urządzenia browarnicze. W maju 2010 browar wznowił produkcję piwa - tylko naturalnymi sposobami! - dzięki czemu produkuje jedne ze wspanialszych piw lokalnych. Smak piw z Browaru Lwówek doceniony został podczas wielu browarniczych konkursów.  Naprawdę warto!!!

Piwo z Browaru Dolina Bobru

Piwo z Browaru Dolina Bobru

W dobie zalewającego rynek taniego, produkowanego na masową skalę piwa, regionalne wyroby wracają do łask i klienci coraz chętniej sięgają po dobrej jakości trunki.
To nie jest takie typowe piwo, jakie dziś możemy znaleźć w sklepie. Każda warka jest inna od poprzedniej. Dodawane są nowe, niestandardowe składniki, jak również takie zwyczajne, klasyczne składniki, ale w nowej odsłonie, czyli np. chmiele nie tylko z Polski, czy z Niemiec, ale również z Nowej Zelandii, Ameryki, czy z Australii.

Likier Karkonoski

Likier Karkonoski

Likier Karkonoski został wpisany na listę produktów tradycyjnych, jako pierwszy na Dolnym Śląsku napój o zawartości alkoholu powyżej 18 proc. – Powstał na bazie staniszowskiej receptury sprzed 200 lat, zawierającej wyciągi z 36 ziół i owoców leśnych. Likier został opatrzony znakiem Karkonoskiej Marki Lokalnej.

Karkonoska Marka Lokalna

Karkonoska Marka Lokalna

Karkonoska Marka Lokalna - Skarby Ducha Gór to projekt, który oferuje wszystko co najlepsze i autentyczne z Karkonoszy: doskonałe lokalne jedzenie, oparte na lokalnych produktach (serach kozich, ekologicznej wołowinie i baraninie, ekologicznych jajach, owocach pochodzących z okolicznych lasów) oraz rękodzieło wykonane przez lokalnych wytwórców.

Młyn Skokowa

Młyn Skokowa

Młyn Skokowa nie jest młynem przemysłowym. Mąka, która produkuje powstaje w 100% ze zboża. Ziarno pozyskiwane jest od sprawdzonych dostawców, co gwarantuje wysoką jakość mąki - do której nie dodaje się żadnych dodatków i polepszaczy.

Kiszonki Sznajder

Kiszonki Sznajder

Kiszonki Sznajder to małe rodzinne gospodarstwo znajdujące się na terenie Dolnego Śląska. Specjalizują sie w kiszonych ogórkach oraz kiszonej kapuście. Tradycję kiszenia zapoczątkowana została przez Stefana Sznajdera w latach 50-tych ubiegłego wieku. Pola gdzie uprawia się warzywa do kiszenia znajdują się w obszarze Pakru Krajobrazowego Doliny Baryczy. 

W recepturze kiszonek dostarczanych do Hotelu Willa Odkrywców przez rodzinę Sznajder, nic się nie zmieniło od wielu lat. Jest bardzo prosta i tradycyjna -  bez nowoczesnych chemicznych dodatków, bez konserwantów, przyspieszaczy fermentacji, czy wybielaczy. Naturalny cykl kiszenia jest także zachowany - ogórki kiszone są przez Państwa Sznajder latem, kapusta kiszona jest na jesień. Powolny proces kiszenia to sekret prawdziwego, pysznego smaku!

Soki z Lutyni

Soki z Lutyni

Rodzina Szlączków zajmuje się uprawą owoców od 1978 roku, są członkami stowarzyszenia Slow Food Dolny Śląsk. Sad jest położony z dala od dróg asfaltowych oraz jakichkolwiek zakładów przemysłowych.Od 2003 roku w uprawie owoców stosowane są zasady Integrowanej Produkcji. Przestrzeganie tych zasad sprawia, że owoce są nie tylko piękne i smaczne, ale również bez pozostałości środków ochrony roślin i nawozów. W soku nie ma aromatów, cukru, konserwantów itp. Jest to 100% naturalny sok.

hotelsystems.pl